De skal komme og presentere sine ferske bøker for et publikum på rundt 70 personer.

Det skjer på Nabo`n pub midt i Våler sentrum 22. oktober. Ni forfattere i Hedmark er invitert og har sagt ja til å være med. Og en ting er i alle fall sikkert – det er veldig mye spennende som skal presenteres.

– Vi har planer om å utvikle dette ytterligere. Og litteraturen blir en større del av kunstfestivalen under Våler-dagene 28. – til 30. mai neste år. Under ost med litteratur, eller omvendt, på Nabo`n i slutten av oktober, blir det litt av hvert. Det handler om romaner, dikt, humorbøker, debattbøker, barn – og ungdomsbøker, blant annet. Jeg tror det blir en spennende kveld for dem som melder seg på og kommer for å oppleve denne nye vrien, sier Turid Evang i Våler kunstnerforum.

Rigger for 80

Det hele er et samarbeid mellom Nabo`n, Våler folkebibliotek, Våler kommune og Våler kunstnerforum. Biblioteket ville normalt ha vært et naturlig sted for en slik kveld. Men i øyeblikket er ikke biblioteket i Våler stort nok til at det lar seg gjennomføre der.

– Når puben i sentrum tenner på ideen og vil ta seg av ostopplegget, er ingenting bedre enn det. Når vi kan bidra til noe som igjen støtter næringslivet, er det en vinn vinn-situasjon, sier kultursjef Cathrine Hagen.

Alle rom ved puben blir tatt i bruk. Forfatterne skal være på en plass og lese fra og fortelle om sine ferskeste bøker. Via høyttalere skal det spres til publikum i de forskjellige rom på puben. I de rommene sitter så rundt 70 publikummere og koser seg med ost og annet tilbehør samtidig som de får litteraturen på øret.

Biblioteksjef Eva Wenstad skal lede det hele og blir konferansier under arrangementet.

70 publikummere er det man vil ta inn i tillegg forfatterne og de som skal lede det hele. Da vil man kunne gjennomføre kvelden greit uten å bryte noen av korona-reglene.

Det er bindende forhåndspåmelding til arrangementet, noe som også vil gjøre det lettere å ha viruskontroll.

Disse er med

Forfatterne som er med og hver får mellom 15 – og 20 minutter til å lese fra sine bøker og fôre publikum med ytterligere informasjon, er:

* Oddvar Karvainen Øieren fra Elverum. Han skal lese fra og fortelle om boka «Johnny og je» de handlingen er lagt til hans opprinnelige hjemtrakter på Finnskogen.

* Turid Evang fra Våler er med med tanker og tråder.

* Fred Nordal fra Kongsvinger kommer med spennende og dramatiske romaner.

* Yngvill Knutson fra Våler presenterer en spennende slektsroman med mye dramatikk.

* Lorentz Moe har spennende og slagkraftige ting med seg.

* Terje Amundsen fra Elverum har også spennende og slagkraftige ting i sin sekk.

* Linda Ann Rusten og Geir Sjølie fra Kongsvinger kommer med en barne- og ungdomsbok.

* Frank Magnes, opprinnelig fra Våler, nå bosatt i Ringsaker, har skrevet bok om slag under krigen oppover Gudbrandsdalen.

Det kan bli endringer på lista, men foreløpig er dette startoppstillingen.