Gå til sidens hovedinnhold

Østlendingen gir deg hele historien i en podcast

Om kort tid vil Østlendingen publisere en podkast-serie med detaljene i Øyvind Bæk og Sæmund Stenersens arbeid med å finne løsningen på Stenersen-saken.

Gjennom en podkast-serie på fem deler tar Østlendingen deg med gjennom hele den 48 år lange, dramatiske og mystiske Stenersen-historien.

Fra den varme sommerdagen 13. juli 1972 i Rendalen da drosjesjåfør Gudmund Stenersen forsvant og fram til høsten 2020 da sønnen Sæmund Stenersen og journalist Øyvind Bæk kommer med det de er overbevist om er løsningen på krimgåten.

For første gang får vi hører sønnen Sæmunds egne ord om å miste faren sin. Om å leve nesten 50 år i det uvisse om farens skjebne. Om alle ville ryktene, om familiens sorg og savn. Om ikke å bli hørt, om å bli holdt utenfor og om ikke bli trodd.

Øyvind Bæk har som journalist og kriminteressert jobbet tusenvis av timer med Stenersen-saken. Først de siste to årene, sammen med sønnen Sæmund, har bitene falt på plass.

Sammen har de lett på steder der andre før ikke har lett og studert vitneutsagn som andre ikke har sett på som interessante. Slik kom de fram til det de mener er løsningen.

Ved siden av de to hovedpersonene vil også flere andre aktuelle personer delta i serien. Østlendingen har også fått tilgang til aktuelle saker fra NRKs arkiver.

Les også

Dette er Stenersen-saken

Les også

– Har løsningen på Stenersen-saken

Kommentarer til denne saken