Østlendingen mener: Ansvarlig harryhandel

FORNØYD: Jenny (5), Sebastian (9) og Oda (7) var godt fornøyd med handleturen på Långflon lørdag. I handlevogna var det kun varer fra Gottebiten.

FORNØYD: Jenny (5), Sebastian (9) og Oda (7) var godt fornøyd med handleturen på Långflon lørdag. I handlevogna var det kun varer fra Gottebiten. Foto:

DEL

LederFredag kom regjeringen med nye reiseråd til spente nordmenn. Lokalt var det vel helst åpningen av Värmland i Sverige som hedmarkinger var spent på. Åpning ble det, og lørdag sto nordmenn i kø på veg til Charlottenberg for igjen å handle billig kjøtt, alkohol, godteri og tobakk. På de mindre grenseovergangene var det mindre trøkk, men også her var nordmenn på plass for å handle.

Det er naturlig nok flere grunner til å juble for at et land eller en region blir grønn på kartet. Noen har feriesteder de vil se til og benytte seg av, mens andre kan endelig få treffe familiemedlemmer igjen etter flere måneder. At regjeringen åpner opp er basert på objektive vurderinger av et et land eller en region. Og det snur fort. Det fikk nordmenn på ferie til Spania erfare, noe som ble dekket bredt i nasjonale aviser fredag kveld.

Regjeringen og helsemyndighetene slipper ikke unna kritikk for hvordan de nå åpner opp noe og må stramme inn på annet. Dobbeltkommunikasjon har gjort reising noe skambelagt.. Det er til dels sterke meninger ute og går i sosiale medier om dem som velger å reise utenlands, selv om landet har grønn status. Det er ikke så rart når det åpnes, men anbefalingen er at man ikke benytter seg muligheten.

Og ganske riktig, sjøl om man kan, betyr ikke at man må. I mange kommuner er det nå flere uker siden forrige smittetilfelle. Det skyldes mye godt arbeid av lokale myndigheter og innbyggerne. Mye reising i sommer kan påvirke situasjonen. Likevel skal man kunne reise uten å kjenne på skam hvis man følger rådene. Alle skal fortsatt bidra til å holde smitten lav, enten man står i godterihylla på Långflon eller på Kiwi for å handle inn til middag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags