Østlendingen mener: Dette bør være motivasjon for oss

FUNGERER. Ting tyder på at tiltakene myndighetene har innført fungerer.

FUNGERER. Ting tyder på at tiltakene myndighetene har innført fungerer. Foto:

DEL

LederMørketall tatt i betraktning: Det er ikke mye annet å si enn at det må en god greie at det ikke er registrert et eneste nytt smittetilfeller i Elverum på en uke. Heller ikke nordover i Østerdalen, østover mot Trysil eller sørover til Solør er det en særlig tilvekst av registrerte tilfeller. Da er situasjonen helt annen på Hedmarken, der de mer folkerike kommunene Hamar og Ringsaker til sammen har over hundre smittetilfeller. Til sammenlikning er det åtte i Elverum.

Det blir foreløpig bare spekulasjoner når man skal prøve å forklare hvorfor for eksempel at Hamar har flere smittede enn Elverum, men det generelle bildet viser at det er de mest tettbebygde strøkene som rammes hardest. Så finnes det unntak som for eksempel Sel kommune i Gudbrandsdalen.

I Norden er det valgt ulike strategier for å møte utbruddet. Danmark er kanskje strengest i klassen, men Norge følger like bak. I Sverige derimot, er det langt friere, og her ser man også at tallet på døde har økt betydelig de siste dagene. Det er foreløpig tidlig å si sikkert at den ene eller den andre strategien er best, men i Norge har restriksjonene åpenbart hatt en god effekt. Nå venter vi på neste beskjed fra myndighetene for hva som skjer etter påske.

Det som er viktig nå, er at vi ikke bruker den positive utvikling som unnskyldning for at vi igjen skal kunne dra på hytta. I stedet bør dette være en motivasjon for oss alle om at å holde seg i ro faktisk har en effekt. Da er det grunn til å fortsette med det litt til, sjøl om det sikkert frister med hyttetur.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags