Gå til sidens hovedinnhold

Østlendingen mener: Elverum trenger et levende sentrum

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Et tiltak, som utelukkende skulle være positivt for innbyggerne i og besøkende til Elverum, har blitt et hett diskusjonstema på Facebook. Vintertid har sperret av Storgata foran Rådhuset i over to måneder. Flere stiller spørsmål om det er nødvendig når det står en åpen park ved siden av. At det ser tilsynelatende lite brukt ut, mener flere også er et argument for tida er ute for Vintertid for i år.

Nå er det bare denne og neste helg igjen, så er det slutt, men diskusjonen er interessant sett i lys av et attraktivitetsperspektiv. I fjor høst fikk hele kommunestyret og andre sentrale aktører i Elverum presentert tall som viste at kommunen knapt har produsert nye arbeidsplasser de siste ti årene. Derimot scorer kommunen bra som bokommune. Elverum kommune er nå i gang med å lage en strategisk plan for attraktivitet. Den skal omfatte hvordan man skal legge til rette for å bli en attraktiv kommune for både innbyggere, næringsliv og besøkende.

Når det gjelder punktet som omhandler innbyggere, spiller tiltak som Vintertid en viktig rolle. En høyst uoffisiell undersøkelse i saken Østlendingen skrev om Vintertid viser at tiltaket er sterkt ønsket. Nesten 80 prosent av de som svarte (620 stykk) mener det er et flott tiltak de vil ha mer av. Dette bidrar til å skape trivsel og er noe Elverum Vekst og kommunen må verdsette.

Det planlagte opplegget har blitt preget av både kulde og først og fremst korona, men tiltaket har potensial. Plasseringen er også god fordi den ikke innebærer sperring av Storgata der det er annen næring. Kanskje det til og med har bidratt med økt besøk. Elverum trenger uansett et levende sentrum, og mennesker som er villig til å bruke av fritiden sin til å bidra med det, må man sette pris på.

Les også

Stengte sentrumsgater får folk til å lange ut mot Vintertid på sosiale medier. Dette svarer Eckbo

Kommentarer til denne saken