Gå til sidens hovedinnhold

Østlendingen mener: En avtale for framtida

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Fredag formiddag inngikk Forsvarsbygg og ArenaRena AS, som Åmot kommune eier, en langtidsleiekontrakt verdt 130 millioner kroner. Det skal bygges 92 hybler for Forsvaret i tillegg til at det legges til rette for flere arealer for Høgskolen i Innlandet. Det er foreløpig ikke inngått avtale med sistnevnte, men behovet er der, og med den 20 år gamle leieavtalen som nå er inngått, er det både økonomisk og praktisk mulig for høgskolen å bli med.

For Åmot kommune og Rena er dette en merkedag og tar det sivilit-militære samarbeidet inn i framtida. Ved å få på plass dette, vil man kunne legge til rette for at flere forsvarsansatte kan bo i kommunesenteret. Det vil ha helt naturlige ringvirkninger på resten av aktørene i sentrum, i tillegg til at man nå klarer å videreutvikle sentrum og skape mer aktivitet i den nordlige delen. Ikke minst betyr dette at der muligheter for å fornye når gammel bygningsmasse skal saneres og ny komme opp.

Det viktigste er uansett signalene dette sender. Forsvaret er åpenbart en viktig aktør, men det er også høgskolen med egen avdeling her. Ved å lykkes med slike synergier på tvers av kommune, Forsvaret og utdanningsaktør stiller Rena enda sterkere i framtida, og man legger til rette for aktivitet i mange år framover. Ved å ha med seg disse sentrale aktørene kan kommunen trygt investere og satse. Inn kommer det leieinntekter, men det blir nesten underordnet i denne sammenheng fordi det er et så viktig samfunnsutviklende prosjekt som vil komme hele lokalsamfunnet til gode.

Les også

Nytt bygg med 92 hybler til 130 millioner: – En viktig merkedag for Rena

Kommentarer til denne saken