Etter flere tiår er det nå klart at dørene snart kommer til å stenge for godt. Butikken det er snakk om er Coop Byggmix i Heradsbygd. Den lille bygda sør for Elverum er stolt av seg selv og det de får til. Og de vet å stå opp for seg og sitt, og ikke minst støtte opp om lokalt næringsliv og lokale satsinger. Derfor ble nyheten om at Coop Byggmix snart stenger dørene tatt dårlig imot. På Facebook-siden "Heradsbygd, bygda over alle bygder" er det mange som reagerer med skuffelse og sinne over at Coop Innlandet nå velger å legge ned.

Begrunnelsen for nedleggelsen er dårlig omsetning. Det er ikke lønnsomt å drive butikken videre, er beskjeden fra administrerende direktør i Coop Innlandet, Dag Roger Rinde. Ellers ønsker han ikke si noe om verken bakgrunnen for nedleggelsen eller om det er lagt planer for en ny butikk et annet sted i området. Coop Prix-butikken, som er bygdas eneste dagligvarehandel, blir ikke rammet.

Det er stadig positive nyheter fra bygdene rundt Elverum, også Heradsbygd. Om det er på tross av eller på bakgrunn av to spesielle år er vanskelig å si, men stadig flere tør å satse på egenhånd lokalt. Den siste tiden har Østlendingen skrevet om flere, enten det er skjønnhetssalong, dyrlege eller gamle låver som blir gjort om til festlokaler. I tillegg er Lillemoen en av få skoler i Elverum som opplever vekst i antall førsteklassinger kommende høst. Bygda er rett og slett i vekst. Da er det synd at større aktører velger å forlate bygdene, selv om det er vanskelig å forsvare videre drift om tallene er røde. Uansett er nedleggelsen et tap for bygda og et steg tilbake for ei bygd full av positivitet og vekst.