Østlendingen mener: Fylkesveg 30 må prioriteres

DÅRLIG FORFATNING: Fylkesveg 30 som går fra Stor-Elvdal og nordover til Trøndelag er i elendig forfatning. I vinter har det vært flere ulykker, og det fortelles om så mye risting at varsellamper i bilen lyser.

DÅRLIG FORFATNING: Fylkesveg 30 som går fra Stor-Elvdal og nordover til Trøndelag er i elendig forfatning. I vinter har det vært flere ulykker, og det fortelles om så mye risting at varsellamper i bilen lyser. Foto:

DEL

MeningerFylkesveg 30 er i elendig forfatning. Det har vi fått flere bevis på denne vinteren i form. Flere har fortalt om sine opplevelser på den sporete, humpete og glatte vegen som går mellom Stor-Elvdal og nordover til Trøndelag fylke.

Ikke alle fylkesveger tjener en like viktig funksjon som 30. Den er en beredskapsveg for riksveg 3. Det betyr at dersom riksvegen blir stengt, kan trafikken sendes over på fylkesvegen.

Fylkesvegen er nedslitt, og det gjør vintervedlikeholdet utfordrende. Denne vinteren har vært ekstra utfordrende med mye mildvær. Resultatet er sporete veg og issvuller som gjør det kort og godt farlig å kjøre på vegen. Ambulansesjåfører forteller at de må kjøre i 50–60 kilometer i timen. Bak i bilen har de pasienter som får en smertefull reise fordi det rister så mye. Det er ikke holdbart.

Sjøl om været har vært utfordrende, er det ikke bare på vinterstid at vegstandarden er dårlig. Det gjelder like fullt på sommeren. Problemet er at det finnes ikke penger. Innlandet fylke er den største vegeieren etter staten sjøl.

Vi har 7.000 kilometer med fylkesveger som skal være i best mulig standard til enhver tid. Da er det ikke lett å tilfredsstille alle, men det er da prioriteringer kommer inn i bildet.

Når man ser og leser om hvor dårlig fylkesveg 30 er, og når man samtidig vet at denne er en viktig del av nord-sør-aksen og som beredskapsveg, er det lite tvil om at denne bør prioriteres. Det sørgelige er at etterslepet i Innlandet er på svimlende 3,7 milliarder kroner.

En forutsetning for at kommuner og fylkeskommuner skulle slås sammen var at vegene mellom regionene skulle bli bedre. Det må regjeringen følge opp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags