Gå til sidens hovedinnhold

Østlendingen mener: Hallo, er det noen som hører oss?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da regjeringen opprettet posten distriktsminister for litt over ett år siden, var det flere som harselerte med det. Aftenposten har pekt på at ministeren har ansvar for tre prosent av regjeringens distriktsmilliarder. Var det en ministerpost som skulle fungere som et mottrekk til Senterpartiets vekst i distriktene? Det kunne tolkes slik, men ser vi på meningsmålingene, har det ikke bremset framgangen til distriktenes fremste forkjemper, Trygve Slagsvold Vedum, det siste året. Siden 2019 har Senterpartiet bare vokst og vokst.

Distrikts- og digitaliseringsministeren har ansvaret for styret av regional- og distriktspolitikk, IT-politikk, elektronisk kommunikasjon, personvern og politikken overfor samer og nasjonale minoriteter i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, ifølge regjeringen.no. Det er Linda Hofstad Helleland (H) som har posten. I forrige uke skulle hun møte flere representanter fra Østerdalen for å få innspill om framtidas distriktspolitikk.

Fra området deltok NHO Innlandet-direktør, Jon Kristiansen, Curidas Leif Rune Skymoen, Gudmund Nordtun i Glommen-Mjøsen Skog, Ingrid O. Busterud fra HelseINN og Odd Erling Lange fra Elverum Vekst, for å nevne noen få. En som ikke deltok var Linda Hofstad Helleland, som ble forhindret fra å delta på grunn av andre møter i regjeringen. Vi vet ikke hva de andre møtene gjaldt, men kan konstatere – og forstå – at de andre deltakerne føler seg oversett.

Det hjelper ikke fraværet at den viktigste arbeidsplassen i regionen, sjukehuset, står i fare. Eller at Godspakke Innlandet er tatt ut av Nasjonal Transportplan. Eller at mange av kommunene i området sliter med dårlig økonomi og befolkningsnedgang. Det sitter ikke en eneste minister fra Innlandet i regjeringen. Når distriktsministeren ikke møter opp, så blir helt sikkert innspillene likevel plukket opp, men det sender et elendig signal. Og vi sitter igjen med følelsen av ikke å bli tatt på alvor.

Kommentarer til denne saken