Gå til sidens hovedinnhold

Østlendingen mener: Kaoset er komplett

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Når man tar fra noen en tjeneste eller gjør noe som vil endre voldsomt på hverdagen deres, må man forvente reaksjoner. Selv om det finnes mennesker som tar lett på forandringer, så er vi gjerne skrudd sammen på en slik måte at vi vil ha det slik det alltid har vært. Møter man skepsis og motvilje med involvering, god informasjon og kommunikasjon og ikke minst argumenter som gir mening, vil man fort oppdage at de fleste er villig til å gå med på endringer.

I Åsnes kommune er det ett argument som går igjen om dagen, og det er kommuneøkonomien. Dårlig kommuneøkonomi kan man ikke se bort fra, men man kan gjøre mye med kommunikasjon og informasjon. I forrige uke var kaoset komplett da kommunestyret den ene dagen vedtok at Sønsterud bofellesskap skal bestå, mens neste dag ble det kjent at styringsgruppa for bærekraftsprosjektet innstiller på at bofellesskapet skal legges ned. Ikke nok med det; i innstillingen går det også fram at gruppa vil legge ned Jara skole allerede i år. Det er ikke lenge siden det ble bestemt at skolen skulle bestå fram til den nye storskolen på Flisa står klar.

Å ta upopulære beslutninger er en del av lokalpolitikken. Det står respekt av dem som engasjerer seg, og som på vegne av fellesskapet staker ut en retning som skal komme alle til gode. Men den vinglingen vi nå ser i Åsnes-politikken er ikke bra og hjelper ikke på det såkalte bygdeopprøret, der foreløpig siste strofe er at menighetsrådet på Åsnes Finnskog ikke ønsket ordføreren velkommen til et arrangement på 17. mai. Vi mener det er å dra det langt i den andre retningen. Nå må noen ta ansvar og sørge for å få prosess og dialog på rett spor igjen.

Kommentarer til denne saken