Gå til sidens hovedinnhold

Østlendingen mener: Klare forventninger fra Hedmark

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er under 40 dager igjen til valget, og i den anledning ble valgkampen offisielt sparket i gang i Elverum i helga. En god bråte med mennesker hadde møtt opp for å høre det som kan bli Norges neste statsminister Jonas Gahr Støre tale utenfor Gråberg. Der kritiserte han, ikke så overraskende kanskje, dagens regjering. – Norge trenger et skifte, sa han.

Han kom også med en lovnad som kan vise seg å bli viktig for gamle Hedmark fylke. Mens dagens regjeringen ikke har en eneste statsråd fra Innlandet, lover Støre at en potensiell ny regjering vil ha en statsråd fra Hedmark, med Anette Trettebergstuen som den åpenbare kandidaten, men der Nils Kristen Sandtrøen er en god nummer to. Blir det samarbeid med Senterpartiet, får vi minst to statsråder fra Hedmark i Trettebergstuen og Trygve Slagsvold Vedum.

Betyr dette noe? Erna Solberg vil nok svare nei. Hun er statsminister for hele Norge. Men også hun er avhengig av innspill fra stemmer hun stoler på, som kan bringe viktige saker fra distriktet opp på bordet. Vi har minst to saker som det har tatt tid med å lande med dagens regjering – Forestia og Curida. Støre lover en vekstplan for Innlandet, der staten blir en medspiller. Det er akkurat det de nevnte bedriftene ber om – hjelp og støtte fra staten for å ta unna noe av risikoen ved å satse. Gevinsten er godt over hundre nye arbeidsplasser.

Da trenger vi sentrale politikere som ser oss, som ser potensialet vårt, og som er villig til å legge til rette for oss. Det er under 40 dager igjen til valget, og lovnader flyr i spaltene. Meningsmålingene tyder på at Arbeiderpartiet faktisk skal få sjansen til å følge opp egne lovnader. Så gjenstår det å se hvor mye som blir til virkelighet.

Kommentarer til denne saken