Østlendingen mener: Kuppforsøk i Åsnes

KUPPFORSØK: Mange har meldt seg inn Åsnes Ap etter at saken om ny barnehage- og skolestruktur ble utsatt. Innmeldingene kan tolkes som et kuppforsøk i begge retninger.

KUPPFORSØK: Mange har meldt seg inn Åsnes Ap etter at saken om ny barnehage- og skolestruktur ble utsatt. Innmeldingene kan tolkes som et kuppforsøk i begge retninger. Foto:

DEL

LederDette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.Han vil ikke si det rett ut, John Oppi i Åsnes Arbeiderparti, men det er et kuppforsøk på gang i partiet hans. Saken om ny barnehage- og skolestruktur i kommunen ble utsatt tidligere denne uka. Det betyr at det fram til neste sommer er rikelig med tid til å forsøke å påvirke politikerne i den ene eller andre retningen. Det er ikke første gangen dette skjer. Også da Kilen skole ble lagt ned, strømmet det nye medlemmer til partiet.

Det som er litt annerledes denne gangen, er at det ikke bare er dem som står i fare for å miste noe som engasjerer seg. Så vidt Østlendingen erfarer var det dem som ønsker en ny storskole på Flisa som først begynte å melde seg inn. Før saken ble utsatt var Oppi tydelig på at Åsnes Ap ikke var splittet i saken. Han viste til partiprogrammet der det står at partiet ikke ønsket endringer i skolestrukturen i løpet av disse fire årene vi er inne i.

Etter hvert som det kom fram at pådrivere for en storskole hadde meldt seg inn, begynte grendeforkjemperne å røre på seg også. Bare én ville stå fram. Begrunnelsen er et ønske om å være orientert og kunne følge med på hva som skjer med saken framover. Man kan jo anta at like viktig er det å bruke stemmeretten sin på medlemsmøtene.

Skal vi se dette i en større sammenheng, er det bra at folk engasjerer seg politisk. Altfor mange bruker tid på å være direkte ufine mot lokalpolitikere istedenfor å diskutere sak. Lokalpolitikere påtar seg et stort ansvar på vegne av innbyggerne. Det betyr at man må stå i tøffe beslutninger. Ønsker du å bli hørt, er en god start å engasjere seg politisk. Det ligger an til brennhete medlemsmøter i Åsnes Ap framover.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken