Gå til sidens hovedinnhold

Østlendingen mener: Lurt å tenke helhetlig

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Rådhusplassen i Elverum blir ikke bilfritt med det første. Det var bare Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne som stemte for å innlede et arbeid med å gjøre plassen foran rådhuset fri for biltrafikk. Men det betyr ikke at saken er lagt død. Mens Høyre, Senterpartiet og Fremskrittspartiet var ganske avvisende, er Arbeiderpartiet på gli. Da nyheten gikk ut på Facebook, var det både glede og skuffelse å spore i kommentarfeltet. Noen av kommentarene tok opp redselen for å prøve noe nytt i Elverum.

Da var representanter fra Arbeiderpartiet raskt frampå og presiserte at de ikke har sagt endelig nei til bilfri rådhusplass. Det ville uansett vært merkelig i og med at representanter fra det samme partiet har uttalt at det vil være en god idé å stenge plassen for trafikk, slik den har vært store deler av vinteren i forbindelse med Vintertid.

Arrangementet hadde sine kritikere, men i det store og hele har i det minste leserne til Østlendingen vært positive til å stenge plassen for biltrafikk for godt. Generelt tyder engasjementet på at mange ønsker forandring og et tilbud midt i byen. Arbeiderpartiet er tydelig på at de ønsker å se bruken av plassen i et mer helhetlig perspektiv.

Vi vet at Storgata også må ses på i sammenheng med trafikksikkerheten, særlig i forbindelse til krysset ved Lokket. Skal krysset gjøres mer trafikksikker, kan det få konsekvenser for Storgata, som igjen er en het potet med tanke på parkering for næringsdrivende. Det er heller ikke lenge siden Amfi presenterte planene sine for Torvet. Derfor høres det i grunnen fornuftig ut å tenke litt større og ikke låse seg til noe, så lenge det ikke resulterer i at papirene legges i en skuff og glemmes. For det er et tydelig ønske hos befolkningen at noe må gjøres.

Kommentarer til denne saken