Østlendingen mener: Må bruke tida godt i Åsnes

UTSATTE SAKEN: Saken om ny barnehage- og skolestruktur i Åsnes ble utsatt fram til juni neste år.

UTSATTE SAKEN: Saken om ny barnehage- og skolestruktur i Åsnes ble utsatt fram til juni neste år. Foto:

DEL

LederDette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.Bygda er splittet i Åsnes. Mandag skulle en endelig avklaring komme, men i stedet er hele saken utsatt til neste sommer. Det betyr at ansatte, og ikke minst brukerne, må vente enda lenger på et svar. Den over hundre sider lange rapporten fra administrasjonen var tydeligvis ikke nok til å fatte en beslutning. Selve utsettelsen var det bred enighet om, men politikerne var ikke like omforente om hvor lenge.

Dette ser vi lokalpolitikere gjøre i ny og ne. Særlig i betente saker ender det gjerne opp med at saken utsettes, men får det samme utfallet. Noen ganger er det ansvarlig og fornuftig å utsette saker. Andre ganger kan det tolkes som beslutningsvegring og kjøp av tid. I Åsnes' tilfelle er det ikke tid til å se mer på denne saken før nyttår, var kommunedirektøren tydelig på.

At barnehagestruktur hadde druknet i diskusjonen om skolestruktur, ble løftet fram som et argument for å utsette saken. Det er pussig, og spørsmålet blir: Er barnehagene for lite debattert eller for dårlig utredet? Hvis det er det siste, er det både ansvarlig og akseptabelt å kreve et bedre grunnlag. Det er allerede avdekket en grov tallbom i utredningen, men med mindre det dukker opp nye avgjørende moment til våren, blir det nok som kommunedirektøren sa – at det meste av det som står i dagens utredning forblir som det er. Altså, at grunnlaget for å beslutte er det samme.

Et viktig budskap som kom fram på mandagens kommunestyremøte var det Ida Marie Bredvold (Frp) som dro opp. Nemlig en gjensidig respekt for hverandres meninger. I Åsnes er bygda splittet nå. Hvis man kan bruke tida fram til sommeren på å samle både innbyggerne og politikerne om et vedtak som høster et bredt flertall, noe som alltid er en stor fordel i slike saker, kan denne utsettelsen tolkes som fornuftig, ikke bare kjøp av tid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken