Gå til sidens hovedinnhold

Østlendingen mener: Muligheter for Elverum

Artikkelen er over 1 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Torsdag åpner Extra Grindalsmoen dørene. Det markerer starten på Østerdalsporten, en idé om utvikling av et område på rundt 270 mål som kom for omtrent 15 år siden. Om litt er det klart for McDonald's-åpning og etter hvert kommer Shell og Obs! Bygg. Daglig leder i Østerdalsporten AS og investor Karl Erik Rimfeldt fra Kongsvinger, sier dette er starten på en plan med 20-årsperspektiv. Han er tilfreds med de 15 første åra der hovedfokuset har vært å få på plass den nye riksvegen. Vegen er selvsagt grunnlaget for vekstpotensialet i området.

Samtidig kommer nyheten om at gamle og ærverdige Generalgården er solgt. Den 1.000 kvadratmeter store bygningen med store utearealer midt i byen gikk til Hamar-paret Ola Bleken Rud og Carola Bjørklund. Og beskjeden er klar; bygget skal tilbake til folket, praktbygget skal brukes til kulturarrangementer og annet det kan være behov for. Paret har ingen planer om å drive business på bygget, men få det til å gå rundt i samarbeid med ulike aktører. De ønsker seg gode ideer og at folk spiller på lag med dem.

Vi må ikke glemme å bruke energi på de nye mulighetene vi får

To gode eksempler på at alt ikke er svart i Elverum. I strømmen av usikkerhet og bekymring rundt plassering av sjukehus og domstoler, rundt kommuneøkonomi og universitetsstatus og rundt for mye ulv og for lite politi, er det lett å snakke ned framtidsutsiktene. Vi må selvsagt kjempe for det vi har og vi må sannsynligvis gjøre det enda bedre. Men vi må ikke glemme å bruke energi på mulighetene vi har. Rimfeldt er avhengig at vi snakker fram Elverum, at vi gir nye investorer grunn til å satse på Elverum. Rud/Bjørklund er avhengige at vi tar dem på alvor og viser hva som ligger i oss av kreativitet for å ha det fint sammen.

Kommentarer til denne saken