Gå til sidens hovedinnhold

Østlendingen mener: Nå må Åmot se framover etter konflikten

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arbeidskonflikten mellom Åmot kommune og rådmann Randi Dørum har fått en løsning. Økonomisk var den nesten identisk til den som kommunestyret sa nei til rett før jul. Forliksavtalen som kommunen og rådmannen nå har inngått ligger bare litt over 3.000 kroner under avtalen som ble framlagt før jul.

Men denne gangen var det flere grunner til å si ja og dermed få saken ut av verden. I januar stevnet Dørum Åmot kommune for retten og la ned påstand om at oppsigelsen i høst ble kjent ugyldig. I tillegg krevde hun oppreisning og at kommunen skulle betale saksomkostningene.

I forliksavtalen som Dørum senere har akseptert skal hun trekke denne saken. Dette er én viktig faktor som politikerne måtte vurdere opp mot prisen det koster å inngå forlik.

Et annet viktig moment som framkommer av forliksavtalen er at rådmannen skal trekke tilbake alle beskyldninger som ble sendt til kommunestyrets medlemmer i starten av september i fjor. I brevet som ble sendt kom det fram påstander mot daværende ordfører Ole Gustav Narud og tidligere ordfører Espen André Kristiansen. Påstandene ble av kommunen beskrevet som urimelige og krenkende.

I tillegg har kommunen fått gjennomslag for et prinsipielt viktig punkt som innebærer at partene sjøl har ansvaret for å dekke sine omkostninger ved saken. Når da alt kommer til alt, var det riktig av kommunestyret som rådmannens arbeidsgiver, å inngå forliksavtalen og få saken som har tært på en helt organisasjon ut av verden.

Dette kan representere en ny start for Åmot kommune. Nå er det politikernes ansvar å bygge opp igjen omdømmet og en god organisasjonskultur – og ikke minst sørge for at dette ikke skjer igjen.

Kommentarer til denne saken