Gå til sidens hovedinnhold

Østlendingen mener: Prioriter vaksinetimen din

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Vaksineringen går sin gang i Norge. Men der vi tidligere slet med utbrudd og få vaksiner, er nå situasjonen snudd på hodet. Tidligere denne måneden kunne kommuner som Ås, Skien og Lillestrøm kommuner fortelle at de har for mange doser. Årsaken er at flere ikke har møtt opp til timen de fikk tildelt, forteller lederen for koronasenteret i Ås. Nå skriver VG at flere kommuner sliter med å få unge til å ta vaksinen.

Det gir kommunene to muligheter. Enten må de framskynde dose to, eller så må de sende vaksinen videre til en nabokommune som trenger den.

Det er så vidt man begriper at det er sant. Befolkningen er helt klart i en annen modus nå enn for bare noen uker tilbake. Det er ferie og skuldrene slippes nok ned hos mange. Likevel viser utbruddet på Hedmarken og Ringsaker spesielt at pandemien ikke er over. Det er trolig delta-varianten som nå spres i kommunen, og ifølge kommuneoverlegen er det unge voksne som utgjør de fleste smittetilfellene.

Er man lut lei restriksjoner, er det bare enda viktigere å prioritere vaksinen foran ferie eller hva som nå er årsaken til at enkelte ikke møter opp til vaksinetimen sin. Situasjonen er uforutsigbar og viruset tar ikke fellesferie. Hvor mange som tar vaksinen har mye å si for hvordan sensommeren og høsten blir seende ut. Derfor er det merkelig at vi nå har en slik situasjon all den tid de fleste nordmenn faktisk vil ha vaksinen.

Da er det bare én ting å si: prioriter vaksinetimen din!

Kommentarer til denne saken