Gå til sidens hovedinnhold

Østlendingen mener: Spennende lagbygging i Åmot

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Kommunedirektøren i Åmot, Stein Halvorsen, er i ferd med å bygge et spennende lag. Sistemann inn dørene på rådhuset er Lars Sjøløkken (45), som bytter ut jobben som rådgiver i seksjonen strategi og utredning i Asker for å bli ny næringssjef i Åmot. Næringssjef er ikke en hvilken som helst stilling, og spesielt ikke i en distriktskommune som i likhet med mange andre distriktskommuner kjemper om oppmerksomheten til gründere og tilflyttere.

Da kan det være en fordel med en sterk forankring til kommunen man kjemper for. Sjøløkken er oppvokst på Rena. Det samme Halvorsen og en annen nyansatt, Tord Arnesen, som blir ny sektorleder for oppvekst. Har dette noe å si? Ja, kanskje. Én ting er kjennskap til kommunen, kulturen og menneskene, men det kan den som virkelig vil lære seg å kjenne. Det som tar mer tid å opparbeide seg, er den underliggende kjærligheten og patriotismen som vi vil tro disse tre bærer med seg.

Det er ingenting i vegen for at Åmot ikke skal lykkes. Det finnes muligheter innenfor Forsvaret, skole og reiseliv. Å få til et godt samspill mellom administrasjon og politikk, kommune, næringsliv, andre offentlige instanser og det frivillige er nesten alfa og omega for å lykkes med det de fleste er mest opptatt av – å være en attraktiv kommune, holde på innbyggerne man har og tiltrekke seg nye.

Det er ikke til å stikke under stol at Åmot har hatt krevende perioder med en del støy. Nå rigges det for framtida, og det gjenstår å se hvor godt man lykkes. Men både ansatte i kommunen og ikke minst innbyggerne fortjener en kommuneledelse som fungerer godt.

Kommentarer til denne saken