Gå til sidens hovedinnhold

Østlendingen mener: Ta ansvar i helga

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Man kan ikke ta noe for gitt under pandemien. Koronaviruset har vært nådeløst mot dem som har forsøkt å arrangere noe det siste året. Mye har blitt avlyst. Situasjonen kan snu på bare noen få dager. Ett smittetilfelle kan fort utvikle seg til noe mye større dersom man virkelig er uheldig. De siste dagene har en kommune som Årdal på Vestlandet gått fra knapt å ha smittetilfeller siden pandemiens start til å bli mer eller mindre nedstengt. En planlagt festival med 1.000 publikummere måtte avlyses. Situasjonen er alvorlig for hjørnesteinsbedriftene som mangler folk fordi ansatte er blitt smittet eller sitter i karantene.

I helga er det mye aktivitet i Elverum. Det er Elverumsdagene. Festspillene går av stabelen. Det skal arrangeres skytestevne. Normalt skulle også tusenvis besøkt Jakt- og fiskedagene, og det skulle vært folkefest med Landsskytterstevnet. Slik blir det ikke, men noe blir det. Og det skal vi være glad for. Mens resten av Norge opplever en voldsom økning i antall smittetilfeller har det kun vært et smittetilfelle her og et smittetilfelle der i Solør og opp gjennom Østerdalen i sommer. Men litt vest for oss ser vi nå en økning på Hedmarken.

Om vi hadde sett samme utviklingen i Elverumsregionen den siste tiden, er det ikke sikkert man kunne arrangert Elverumsdagene og Festspillene slik det er lagt opp. Det lar seg gjøre med strenge smittevernregler. Først og fremst må arrangørene og alle som nyter godt av arrangementene gjøre sin del av jobben for å hindre smitte. Men like viktig er det også at besøkende følger kommuneoverlegens oppfordring om å styre unna dersom du har symptomer, holde avstand og passe på god håndhygiene. Selv om mange nå har fått vaksinen, ønsker vi oss ikke et utbrudd.

Kommentarer til denne saken