Gå til sidens hovedinnhold

Østlendingen mener: Takker ikke nei til én million kroner

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Det ble oppstandelse på Facebook da Østlendingen delte planene for rundkjøringen på Basthjørnet. En ni meter høy skulptur skal pryde rundkjøringen. Hovedelementene blir to søyler som danner en silhuett av en mann. På toppen av søylene blir det et dobbelt hjerte som skal pulverlakkeres i en sterk rødfarge. Det er kunstneren Geir S. Hjetland fra Balestrand som vant fram med dette forslaget. Ifølge ham selv er skulpturen inspirert av slagordet «Elverum har hjerterom» og av Leonard Cohens kjærlighetssang «I'm your man».

Kunst kan være svært omdiskutert, og det er kanskje noe av hensikten. Det samme kunstverket kan omtales som skikkelig stygt av noen, mens andre mener det er vakkert. Slik er det også med skulpturen til Hjetland. Over 200 har kommentert saken hos Østlendingen, og det er uvanlig mange. At det engasjerer, er bare positivt. Folk må få mene hva de vil om hvordan byen de bor i eller vegene de ferdes på smykkes.

Noen mener også at det vil gå utover trafikksikkerheten, men det er da tross alt opp til sjåføren å ha øynene festet på rett plass når man beveger seg i trafikken. Hvis vi ser til Løten, hvor flere rundkjøringer er utsmykket, er det Vegvesenet selv som lyste ut konkurransen.

Det folk må være klar over, er at dette er en gave til kommunen. Det er faktisk den siste gaven som Sparebanken Hedmarks kunstfond deler ut, og den går til Elverum fordi kunstfondet i sin tid ble opprettet nettopp her. Pengene er også øremerket til kunst i denne rundkjøringen. Alternativet er altså å si nei takk til en gave på én million kroner. Når kommunen da attpåtil sliter økonomisk og får mye tyn for det, ville det vært veldig rart om den sa nei til mer penger.

Les også

Kommentarfeltet tok fyr da dette ble presentert i Elverum

Kommentarer til denne saken