Gå til sidens hovedinnhold

404 - File Not Found

[]

Østlendingen mener: Tid er penger

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Etter flere års stillstand rundt ombyggingen av Løiten Meieri la kommunedirektøren i Løten kommune fram forslag om å kjøpe det gamle meiribygget for 60 millioner kroner. Lokalene skal da brukes til å huse Løten legesenter og Bristol legesenter. Kommunen har tilbud om både å kjøpe og leie Løiten Meieri, men kommunedirektøren har vurdert at et kjøp er bedre enn leie fordi kommunens årlige kostnader da blir lavere. Foreløpig virker det både fornuftig og riktig.

Så var det dette med å spare penger. Det er bare drøyt tre måneder siden politikerne i Løten fikk en KS-rapport på bordet sitt. Der anbefaler de eksterne konsulentene at det lages en ny struktur med færre skoler, og de slår fast at den økonomiske situasjonen i Løten-skolen ikke er bærekraftig på sikt. Anbefalingen innebærer at fire skoler blir til to. Da vil kommunen spare penger og få et større handlingsrom. Det gir mening.

Det som da ikke gir mening, er når kommunen nå vurderer å kjøpe et bygg til 60 millioner kroner uten å se på andre løsninger først. Arbeiderpartiets Jørn Arild Flatha ba om at man satte bremsene på, men fikk ikke flertallet i formannskapet med seg. Da saken kom til behandling i kommunestyret, var det derimot flere som så at det kanskje kunne være lurt å ta tida til hjelp og gå en ekstra runde. I mens har to utbyggere gått ut og sagt at de kan tilby konkurransedyktige tilbud.

Da bør det være opplagt at politikerne, som stadig må se på områder de kan drive mer effektivt for både å spare penger og yte bedre tjenester, tar seg tida til å få se på flest mulige løsninger før de bestemmer seg også i denne saken. Den tida kan det fort bli penger av.

Kommentarer til denne saken