Tirsdag kunne Østlendingen fortelle nyheten om at Marianne Heimdal-Sjølie hadde tatt avgjørelsen om å legge ned Løten Bakeri der det hele startet, nemlig i Løten. Etter noen trøblete måneder med vannlekkasje og stengte lokaler, ble ikke reåpningen slik hun hadde håpet og trodd. Kundene sviktet bakeriet. I tillegg til helsemessige årsaker og et brennende ønske om å få mer tid med barna, gjorde at valget til slutt ble enkelt for Marianne som nå kun kommer til å drive bakeri i Elverum i tiden framover. Men bakeriet er på langt nær den eneste i næringslivet i Løten som sliter.

I slutten av mars startet arbeidet med å bygge ny adkomst til Løten sentrum med rundkjøring i Veenskrysset og bru over Vingerjessa. Arbeidet skal pågå fram til 14. oktober. I denne perioden er gamle riksveg 3 (Kongsvegen) og Stasjonsvegen inn mot sentrum stengt for trafikk. Det samme gjelder Kirkevegen mot Brenneriroa. Å komme seg til sentrum av Løten er rett og slett langt vanskeligere enn det bruker å være, noe flere har fått merke. Geir Reiersen, kjøpmann ved YX 7-Eleven var svært bekymret i forkant av stengingen, og har fått rett i sine antakelser om store tap.

Frykter store tap når vegen blir stengt i sju måneder: – Jeg synes det er drastisk

Rema 1000-kjøpmann Kjetil Olsen anslår et fall i omsetningen på mellom 25 og 30 prosent i denne perioden, mens andre butikker stadig får tilbakemeldinger fra kunder om at det er vanskelig å finne fram. For Løten Bakeri er vegstengingen en av flere grunner til at det til slutt ikke var liv laga. Flere har stilt seg undrende til at det i det hele tatt er behov for alle utbedringene som nå gjøres i Veenskrysset. Trafikken er langt mindre enn den en gang var, da all riksveg 3-trafikk gikk gjennom krysset. Prosjektene i og rundt Løten gjør det vanskelig å holde næringslivet oppe å gå. I over ett år var sentrum delt i to da jernbaneundergangen ble utbedret. Nå skaper et nytt prosjekt utfordringer. Da er det ikke rart folk går lei. Det er vanskelig nok å drive butikk på et lite sted som det er. Når kundene knapt kommer fram blir det enda verre.

Omsetningen stuper med stengt veg – flere bedrifter i Løten rammes