Østlendingen mener: Vi trenger mer enn statsråder

I ELVERUM: Jonas Gahr Støre og flere sentrale politikere besøkte Hedmark mandag. Her sammen med Elverum-ordfører Lillian Skjærvik og stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (til høyre).

I ELVERUM: Jonas Gahr Støre og flere sentrale politikere besøkte Hedmark mandag. Her sammen med Elverum-ordfører Lillian Skjærvik og stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (til høyre). Foto:

DEL

LederArbeiderpartiet var mandag på en skikkelig rundreise i Hedmark. Representanter fra partiet besøkte bedrifter og næringer i alle kriker og kroker av det gamle fylket.

Det hele kulminerte i et folkemøte på Elgstua i Elverum. Hovedpersonen sjøl, Jonas Gahr Støre, var også til stede. Samme dag publiserte Dagbladet en meningsmåling som viser at ingen partileder er mindre populær blant sine egne enn Støre.

Der har Arbeiderpartiet noe å jobbe med i tida fram mot valget, men ellers var det mye lovende som kom fra partilederen. Foruten den vante kritikken mot dagens regjering, er det et viktig poeng som løftes fram når han sier at det ikke har vært ledende politikere fra denne delen av landet etter at Erna Solberg kom til makten.

Han lover samtidig statsråder herfra, og slik må det nesten bli så lenge Senterparti-lederen heter Trygve Slagsvold Vedum og Ap vil være helt avhengig av et samarbeid om regjeringsmakta.

Støre mener Innlandet er blitt behandlet som utlandet av dagens regjering. Det er ikke lett å si sikkert om ting ville sett annerledes ut om et par-tre av ministrene de siste årene hadde kommet herfra. Regjeringen skal se hele landet, men det er heller ikke så rart dersom en politiker fra nord i landet, har bedre koll på denne landsdelen og dermed ser muligheter her som andre ikke nødvendigvis ser.

Innlandet kan, ifølge flere, bli det nye oljelandet hvis det satses fornuftig og riktig på bioøkonomi. Å få mennesker til makta som ser og legger til rette for det, vil være viktig for framtida vår. Det vil kunne gi store ringvirkninger. Ingvar Midthun fra Elverum Ap spilte inn at Innlandet trenger enn skogmilliard. Så, Støre, vi trenger mer enn statsråder.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags