Birkebeinerrittet ble avlyst i fjor, men er nå tilbake. Det er også direkteproduksjonen fra Østlendingen, som vil være til stede på start med reporter og gjester.

Produksjonen gjøres sammen med Gudbrandsdølen Dagningen og BirkenTV.

– Vi dekker starten på Rena med programleder og utegående reporter som skal lodde stemningen på start, sier videoansvarlig i Østlendingen, Tor Bergebakken.

Det vil være kameraer over hele løypa, fra start til mål. Det vil også være firhjuling som skal følge eliten som starter klokken 08.00.

– Det kommer til å bli en maratonsending som fort kan vare i 12 timer, sier Bergebakken før han tar et ordentlig pust.

– Birken betyr mye for mange, og vi vil få fram den folkefesten det er, innenfor de smittevernreglene som gjelder, så klart.

Når rittet er over vil det være reportasje fra mål, og skulle man gå glipp av direktesendingen, kan man se hele i opptak på Direktesport når man vil.

– Kan noe gå galt?

– Det er mye som kan gå galt. For to år siden var det en robotklipper i en hage på Rena som kuttet strømtilførselen vår fem minutter før start, ler Bergebakken, før han fortsetter.

– Vi er godt rustet og fikk stresstestet mye i 2019. Så lenge vi har nettsignaler over fjellet, så går alt bra. Det er rutinerte folk som jobber med dette, så det blir en bra produksjon.

Sendingen starter lørdag klokken 07.45, et perfekt tidspunkt med tanke på at man kan ta morgenkaffen og frokosten samtidig.

Sendingen kan klikke deg inn på HER, eller på Østlendingens frontside lørdag morgen.