Ø-finale uten bonuspoeng

Klappet og klart: Morten Undseth har alt klappet og klart foran årets Østlendingen-skytingen. Finalen skytes som vanlig på Terningmoen den 15. september. Foto: Freddie Øvergaard

Klappet og klart: Morten Undseth har alt klappet og klart foran årets Østlendingen-skytingen. Finalen skytes som vanlig på Terningmoen den 15. september. Foto: Freddie Øvergaard

Artikkelen er over 1 år gammel

I år stiller alle likt i finaleskytingen i kampen om Saueren. Barometer-toppene får ikke lenger med seg bonuspoeng til Østlendingen-finalen.

DEL

Tidligere har de tre beste på barometeret hatt en liten fordel i selve finalen, men nå er det slutt og alle står likt når finaleskytingen starter.

Kampen om finaleplasser i Østlendingen-skytingen er allerede i full gang, og om noen uker presenterer vi det første barometeret. Den 15. september skytes finalene på Terningmoen i regi av Elverum skytterlag, som teknisk arrangør.

Flere endringer.

Foran årets Ø-skyting er det gjort noen regelendringer:

• Tellende stevner er samtlige åpne stevner innenfor samlagene i Solør, Hedmark, Østerdal og Nord-Østerdal).

• Forfall til selve finaleskytingene de siste årene har ligget på cirka 20 %. Dette har ført til at det nå blir noen færre finaleplasser i klassene 4 og 5. Dessuten er det verdt å merke seg følgende: Skyttere som ikke kan stille under finalen, plikter å melde forfall til arrangøren så fort som mulig. Skyttere lenger ned på listene vil får tildelt finaleplass.

• Og som nevnt: Bonuspoengene blant de tre beste i klasse 5 strykes i sin helhet.

• Ved rangering og omskyting er det innertierreglen som nå gjelder. Selve omskytingen i kl. 3–5 og 2 og V55 er også endret.

Lyttet til skytterne

Morten Undseth er leder i Elverum skytterlag og sier dette om endringene som er foretatt:

– Vi har lyttet til skytterne og gjort selve finaleskytingen mer rettferdig. Tidligere har det vært slik at de tre beste på barometeret før finalen har fått bonuspoeng. Nå er det slutt og alle starter likt når finalene skytes. Denne beslutningen var enstemmig i utvalget. Dessuten har vi flyttet selve finaleskytingen en uke fram i tid. På den måten slipper vi kollisjonen med nordisk mesterskap. Roger Nilsen fra Tynset er blant dem som har droppet selve finaleskytingen fordi han har skutt for Norge på landslaget i nordisk. Nå kan han rekke begge deler. Vi har også åpnet for å fylle opp i finalene i de ulike klassene når forfallene meldes i tide, sier Morten Undseth.

Går på skinner.

Den driftige 25-åringen som leder Elverum skytterlag, er nærmest opptatt med skyting på heltid. Han er tilknyttet Det Frivillige Skyttervesen med arbeidssted i Oslo. Dessuten har han også tatt over roret som leder av Østerdal skyttersamlag, og ikke nok med det; han er i ferd med å gjennomføre sin mastergrad i organisasjon og ledelsen ved høgskolen på Rena.

– Naturligvis er det stritt til tider, men jeg har en fantastisk dyktig stab rundt meg. Opplegget rundt Østlendingen-skytingen går rett og slett på skinner med proffe folk i alle ledd. Vi har med oss Tommy Ådlandsvik i selv Østlendingen-staben. Han er helt unik. Han kan alt om regler og det er Tommy som ajourfører barometre gjennom sesongen. En særdeles betydningsfull medarbeider for oss. Med tanke på det forestående Landsskytterstevnet, som ligger et drøy år fram i tid, så er også finale-avviklingen i Ø-skytingen kjempefin trening for gjengen vår. Her får de nødvendig og relevant trening på hva som venter under LS i 2020, sier den særdeles så aktive og oppgående skytterlederen i Elverum.

Artikkeltags