Gå til sidens hovedinnhold

Øverby på beina igjen: Ingen syke norske VM-gutter

Petter Øverby er tilbake i form og spiller for Norge i håndball-VM mandag. Han var utslått av mageonde tidligere i mesterskapet og sto over mot Sveits.

Norge er sikret avansement til hovedrunden med minst uavgjort mot Østerrike. Det vil også bety at Øverby og de norske gutta starter hovedrunden med to poeng.

– Petter er forsvarssjef, og vi er veldig glad for å ha ham tilbake. Han skal også spille en del i angrep i dag (mandag), sier landslagssjef Christian Berge til NTB.

– Jeg føler meg frisk og har spist så mye jeg har klart de siste 20 timene. Det var vel en vanlig magesjau. Det er ingen «big deal», men ikke behagelig når det står på, sier Øverby til NTB.

– Ting har falt veldig på plass på hotellet, og vi har ingen sykdom i troppen nå, sier Berge.

Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør i VM. Det beste for Norge vil være om de tre lagene fra gruppen tar seg videre med to poeng hver til hovedrunden.

Slik blir det om Sveits slår Frankrike mens Østerrike ikke klarer mer enn uavgjort mot Norge.

Dette er scenarioene for det norske laget:

Går videre med to poeng: Norge klarer minst uavgjort mot Østerrike.

Norge kan også avansere til hovedrunden uten poeng ved tap mot østerrikerne samtidig som Sveits ryker i Frankrike-kampen.

Utslått: Norsk tap mot Østerrike kombinert med at Sveits tar poeng fra Frankrike.

Et svært usannsynlig utfall er at Norge slås ut etter å ha tapt stort (ti mål eller mer). Da vil Sveits og Østerrike gå videre.

Kommentarer til denne saken