Mann (44) tiltalt for seksuelle overgrep på 38 jenter: – Ja, jeg er skyldig

DRØYT: Statsadvokat Thorbjørn Klundseter leste opp tiltalepunktene.

DRØYT: Statsadvokat Thorbjørn Klundseter leste opp tiltalepunktene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

44-åringen erkjente seksuelle overgrep på til sammen 38 jenter i alderen fra 8 til 16 år da den omfattende overgrepssaken startet i Sør-Østerdal tingrett tirsdag. Den tiltalte erkjente skyld i alle tiltalepunktene.

DEL

Rettssaken startet med at statsadvokat Thorbjørn Klundseter leste opp den omfattende tiltalebeslutningen. Statsadvokaten brukte en drøy time på å lese opp de ni tiltalepostene med til sammen 130 straffbare forhold. Statsadvokatens oppramsing ble bare avbrutt av tiltaltes «ja» på spørsmålet om skyld.

44-åringen fra Elverum er tiltalt for å ha lurt og truet til sammen 38 jenter i alderen fra åtte til 16 år til å ta og sende sterkt seksualiserte bilder og filmer av seg selv. Handlingene regnes som seksuelle overgrep mot mindreårige og 44-åringen risikerer forvaringsdom på opp mot 12 år for forholdene.

Prøvetid

Det er ikke mer enn drøye fire år siden elverumsingen sist satt i retten tiltalt for liknende forhold. Etter at en forelder anmeldte elverumsingen i oktober 2010, startet politiet etterforskningen som endte med arrestasjon i februar 2011.

Han ble da tiltalt for å ha lokket nær 30 barn og unge jenter til å utveksle seksualiserte bilder av seg selv på mobiltelefon til mannen.

Også da erkjente han i stor grad skyld for det han var tiltalt for.

Høsten 2012 ble han dømt til to års fengsel, halvannet år av straffen ble gjort betinget. Med fratrekk for varetekt, sonet mannen under et halvt år innenfor murene. Men han fikk fire års prøvetid.

Fengslet igjen

4. august i fjor ble han igjen fengslet. Også denne gangen var det foreldre til en av de fornærmede småjentene som slo alarm. Etterforskningen endte altså med 130 tiltalepunkter, de aller fleste av dem skjedde på våren og sommeren i fjor.

44-åringen benyttet sosiale medier som Instagram, KK og Facebook og kom slik i kontakt med jentene. Han utga seg for å være «Sara Hellene (14)» og lurte og etter hvert truet jentene til å sende stadig mer seksualiserte bilder og filmer av seg selv.

Tirsdag erkjente 44-åringen alle forholdene.

Grunnen til at saken kan ende med en svært streng dom er at de nye lovbruddene ble begått i prøvetida og er av samme art som de han tidligere er dømt for. 44-åringen er også undersøkt av rettspsykiatriske sakkyndige som anser gjentakelsesfaren som stor.

LES OGSÅ: Selvskader og psykiske smerter etter seksuelle overgrep på nett

Artikkeltags