Overveldende interesse for magasinseminar i Elverum

Annos nybygg aktualiserte behov for kunnskap om gjenstandsmagasiner. - Et behov som mange deler med oss. Vi er overveldet over responsen på seminaret, sier adm.dir. Sven Inge Sunde og leder for bevaringstjenesten, Vigdis Vingelgaard.

Annos nybygg aktualiserte behov for kunnskap om gjenstandsmagasiner. - Et behov som mange deler med oss. Vi er overveldet over responsen på seminaret, sier adm.dir. Sven Inge Sunde og leder for bevaringstjenesten, Vigdis Vingelgaard. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ideen til seminaret «Magasinbygg i et ressurs- og klimaperspektiv» kom som en følge av at Anno-museene i Hedmark skal bygge dokumentasjonssenter med fellesmagasin for å sikre bevaringen av museenes 170.000 gjenstander. Responsen var enorm.

DEL

Museenes samlinger skal sikres og bevares for ettertiden, og det er grunnleggende med en framtidsrettet og rasjonell bevaring i gode magasiner for å oppfylle dette.

– Vi ønsker med dette seminaret å legge til rette for tverrfaglig erfaringsutveksling. Vi inviterte alle som arbeider med samlingsforvaltning og konservering, og alle som har ansvar for samlinger, forteller leder for bevaringstjenesten i Anno, Vigdis Vingelsgaard via en pressemelding.

– Vi er overveldet over responsen. Over 100 personer kommer til seminaret, fortsetter Vingelsgaard.

Høyt faglig nivå

Fagpersoner ved norske museer vil orientere om sine magasinprosjekter og sine tanker, og representanter fra Rijksmuseum i Nederland, Nationalmuseet København og Konserveringscenteret i Vejle, Danmark vil fortelle om gjennomførte prosjekter og prosjekter underveis.

– Det blir veldig spennende å høre hvilke erfaringer andre har gjort. Særlig relevant for oss i Anno er foredraget Danske lav-energi magasiner og den nyeste utvikling» med Lise Ræder Knudsen fra Konserveringscentret i Vejle, der åtte jyske museer har gått sammen om et lignende prosjekt som vårt, sier Vingelsgaard, som tror at det høye faglige nivået på seminaret har bidratt til den store interessen.

Ringvirkninger lokalt

Seminaret arrangeres i samarbeid med Mjøsmuseet, og holdes 6. til 7. mars på Glomdalsmuseet i Elverum, der Annos nye dokumentasjonssenter med fellesmagasin skal bygges.

Deltakerne kommer fra hele landet, samt noen fra Sverige, noe som gir ringvirkninger i det lokale næringslivet.

– Scandic Elgstua og Scandic Central har generelt stor glede av samarbeidet med Anno, gjennom å kunne tilby noen av landets flotteste museer innen gangavstand fra våre hotell. Det viktigste er derimot det engasjement Anno Museum legger for dagen med stadig utvikling av museets tilbud. Det bidrar til å gjøre museet dagsaktuelt og spennende for alle, sier Nina Bogerud Caspari ved Scandic hotellene.

– Det at museet også skaper aktivitet og tilrettelegger for både nasjonale og internasjonale samlinger og konferanser, er svært verdifullt. Den store konferansen i mars, som Anno Museum inviterer til har virkelig slått an. Det gir fulle hus. Det betyr at Elverum settes på «besøkskartet» og gjør oss til et attraktivt reisemål. Vi er glade for samarbeid med Anno-museene i Hedmark, det genererer trafikk til vår region, legger Caspari til.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken