(Hamar Dagblad)

Halvorsen er kanskje mest kjent for sin rolle som frontfigur og vokalist i Pod, bandet som tok landet med storm i årtusenskiftet og som gjorde comeback med ny plate i fjor høst. Nå står han bokstavelig talt på egne bein. Som Dave Grohl i Foo Fighters gjorde på debutalbumet i 1995 har Halvorsen nemlig gjort bortimot alt sjøl på plata «Once again» som slippes på strømmetjenestene 12. mai.

– Jeg har jo spilt mange instrumenter opp gjennom tiden, så på dette albumet spiller jeg både gitar, bass, keyboard og synth selv. Trommer er jeg ikke så god på, så der fikk jeg hjelp av Børre Flyen. Da vet jeg at det er i de beste hender, forteller Halvorsen.

Symbolsk

Torsdag fyller han altså 50 år og dagen markeres altså med plateslipp.

– Plata har vært ferdig et par-tre måneder, og jeg synes det ville være noe symbolsk i å gi den ut på min egen 50-årsdag. Det er ikke noe jeg har hatt noen langsiktig plan om, det klaffet bare godt. Plata oppsummerer jo på mange måter de 50 første årene av livet mitt, sier han.

Låtene på albumet er nemlig alt i fra nesten 20 år gamle til forholdsvis ferske.

– Noen av dem er skrevet rett etter at vi bestemte oss for å gi oss med Pod. Da måtte jeg finne ut hvor vegen skulle gå videre, og skrev en del sanger selv om jeg ikke hadde noe band å dele dem med. Flere av disse har jeg nå tatt fram igjen og pusset litt på, forteller Halvorsen som ikke lar sitt sinn formørke selv om han nå bikker 50.

– Det er egentlig en god følelse og ikke noe jeg stresser med. Jeg er frisk og i god form, og med en fin familie. Jeg synes jeg er på et godt sted i livet og Harley'en er kjøpt inn for lenge siden, sier han og ler.


Pop-perler

Når Halvorsen nå slipper soloalbumet sitt er det i en helt annen stil enn vi kjenner fra Pod.

Den røffe rocken er byttet ut med melodiøs og fengende pop, et format Halvorsen både kler og behersker til det fulle. «Once again» er rett og slett en nydelig bukett med fengende og lettbeinte poplåter med melodier som fester seg på hjernen og blir der.

Tittelsporet samt låtene «Broken hearts,» «Happy as I» og «Never gonna bring you down» er noe i nærheten av pop-perfeksjon, og slike låter du vil ha på øret en lys og varm sommerkveld. Halvorsen har en stemme som passer perfekt til sjangeren, og har i tillegg gjort en god jobb på produksjonssiden. Popsjangeren tenderer ofte mot å framstå som noe polert, men Halvorsen har etterstrebet å beholde litt motstand og røffhet i kantene i låtmaterialet. På låtene «Sorry» og «Waits for something» tar han et lite steg bort fra den lettbeinte popen og leker seg litt mer med rocken, noe som bidrar til å gjøre albumet mer variert. Og Halvorsen kan også sin rock, det er det ingen tvil om.

Gis ut på CD

Det er blitt vanlig i musikkbransjen å slippe musikk på fredager på strømmetjenestene, og om det i Halvorsens tilfelle skulle blitt lagt så nære 50-årsdagen som mulig ville det altså blitt på fredag 13. Det var ikke for å unngå datoen knyttet til overtro han navigerte utenom alle bransjeråd og slipper plata på en torsdag.

– Jeg er veldig lite overtroisk. Man opplever flaks og uflaks i livet, men i det store og hele har du alt i dine egne hender. Når det gjelder å gi ut musikk er det også masse tips og råd fra bransjen om hva man bør gjøre og ikke. Alt er blitt så formatert, så hvis man skal høre på alt er det nesten ikke noen vits å holde på med dette, sier Halvorsen som også tar et noe uvanlig grep i dagens musikkindustri når han gir ut plata på CD.

– Jeg har med årene blitt veldig opptatt av dette med lyd og det er en grunn til CD-formatet ble så populært da det kom. Det høres helt likt ut som det som ble spilt inn, og jeg har jobbet mye med å få akkurat det lydbildet jeg vil ha. Nå har jeg fått trykket opp 100 CD'er så det er litt eksklusivt, sier han.

Halvorsen kan for øvrig gå langt i å love at det vil komme flere utgivelser fra den kanten.

– Jeg har 7-8 låter klare allerede, så det vil nok bli en ny plate om ikke så lenge. Den vil nok være i samme landskap sjangermessig, men kanskje med litt mer akustisk preg, sier han.

Det vil trolig også bli muligheter til å høre ham live.

– Jeg skal nok ikke ut på noen stor turne, men på sensommeren eller høsten håper jeg å holde en konsert eller to i Hamar, avslutter han.