Gå til sidens hovedinnhold

På utkikk etter gamle idrettsbilder til ny kalender

Etter en vellykket jakt på spøkelsesbilder skifter Trysil historie- og museumslag fokus når de nå søker materiell til sin nye kalender. Til Trysilkalenderen 2022 søker de eldre bilder fra aktiviteter som turn, fotball, skiskyting og alpint.

– Vi vil gjerne ha bilder fra 50- og 60-tallet, og også noen som er eldre enn det. Bilder fra nyere tid er lettere å få tak i. Og så er vi alltid interessert i gode idrettshistorier fra gamle dager, sier Kari Lise Hagen (71).

– Er det noen som har bilder av Skredderbakken, så vil vi sette pris på å kunne få låne dem, sier hun.

Skredderbakken var Trysils første alpinbakke. Den ble nedlagt mot slutten av 70-tallet.

Hun ber også spesiell om bilder fra skilandskampen i 1963, der Eide skole fra Nordre Trysil gikk helt til topps.

Nummer 39

Sammen med Anne Sandbu, Kari Odden og Rolf Nordal, kolleger i det lokale historie- og museumslaget, er Kari Lise Hagen godt i gang med arbeidet med Trysilkalenderen 2022.

Denne kalenderen vil bli den 39. i rekken. 2021-utgaven ble trykket i 600 eksemplarer og solgt for 150 kroner. Ifølge Kari Lise Hagen er det usikkert hvor stort opplaget av 2022-kalenderen vil bli.

– På grunn av koronaen er vi usikre på dette. Men det blir ganske sikkert ikke flere enn 600. Muligens færre, sier hun.

Historie- og museumslaget ønsker å få bildene tilsendt så fort som mulig, helst før midten av april.

– Alt stoff bør være oss i hende før 1. mai. Kalenderen skal trykkes i september, slik at den er ferdig til elgjakta, og det er mye jobb som skal gjøres før vi kommer så langt, sier hun.

Hun ber bidragsytere om å ta kontakt med henne privat.

Preget av pandemien

Kari Lise Hagen jobbet i biblioteket i Trysil fra 1975 til 2015, og bruker nå, i likhet med de andre i kalenderredaksjonen mye tid på å samle inn bilder og historier til kalenderen.

Hun forteller at arbeidet med kalenderen har vært preget av pandemien.

– For det meste har vi hatt digitale møter. Noen fysiske møter har det også litt, på biblioteker. Men da har vi holdt god koronaavstand, sier hun.

Kommentarer til denne saken