Over 30 prosent færre skadde i fjellet i år

RØDE KORS: Det har vært en rolig påske for Røde Kors i år sammenlignet med 2018.

RØDE KORS: Det har vært en rolig påske for Røde Kors i år sammenlignet med 2018. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hittil i år har det vært en nedgang på 30,6 prosent skadde mennesker i fjellet. Ifølge Røde Kors Hedmark har de hjulpet 50 mennesker i år og hjalp 72 på samme tidspunkt i 2018.

DEL

Røde Kors Hedmark har hittil i år hjulpet 50 skadde personer i fjellet.

– På samme tidspunkt i fjor var det 72 personer som hadde blitt skadet. Selv om det var en kjempepåske i år som i fjor med fint vær, er det nok mange flere som har hatt bypåske i år siden påsken var så seint, sier Ola Grøndalen i Informasjonssentralen Hedmark Røde Kors.

I tillegg til at det har vært mindre utfart i fjellene i år, er det også løsere i snøen.

– I fjor var det veldig hard snø i fjellet. Da går det fortere i løypa og det er lettere å miste kontroll, sier Grøndalen.

Samtidig som Røde Kors Hedmark melder om mindre utfart i fjellene, melder DNT at det aldri har vært flere ungdommer i fjellet.

– Vi ser at det er flere unge på fjellet enn før. Det er en stadig mer klimabevisst yngre generasjon som søker opplevelser i eget land framfor å fly til utlandet i ferien, og det er vi glade for, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang i en pressemelding.

DNT ung har hatt en medlemsøkning på 47 prosent i løpet av fem år, og er den medlemsgruppen i DNT som vokser mest det siste året.

Artikkeltags