Økt påskeutfart i Hedmark

Artikkelen er over 1 år gammel

Hjelpekorpsere i hele fylket melder om økende utfart på påskens 6. dag. Hele fylket har også i dag vært velsignet med flott vær.

DEL

Hedmark Røde Kors har vært utstasjonert på 9 vakthytter i dag og behandlet 8 pasienter.

– Nord i fylket har Røde Kors i ettermiddag vært bistått i et redningsoppdrag i Folldal, i nærheten av Bjørnhollia hvor en person i – et turfølge på to – falt ned en skrent i forbindelse med en skitur i området. En person ble fraktet til St. Olavs hospital med uavklart skadeomfang. Den andre personen er tatt hånd om av Røde Kors og oppfattes som uskadd, sier Rasmus Dyresen Lilleløkken hos Hedmark Røde Kors.

Utover dette har Røde Kors enkle sårskader og forstuinger skjærtorsdag.

– Totalt så langt i påsken har Hedmark Røde Kors behandlet 35 pasienter, det samme antall som totalen fram til skjærtorsdag i 2018.

De vanligste skadene i påsken er brudd og forstuinger, sår og kutt.

– Ta derfor med førstehjelpsutstyr på turen, som sårrensevæske, forbindingsmateriell, plaster og trekanttørkle. Trekanttørkleet er fint til å legge armen i fatle hvis du er uheldig og knekker noe, sier Lilleløkken.

Han oppfordrer også til bruk av solkrem og drikking av mye vann.

– Vi er flinke til å bruke solkrem og drikke vann på sydenferie, men ikke i påskesolen. Sola kan være sterk i påskefjellet, og kroppen blir lett dehydrert når man legger ut på tur, advarer Lilleløkken.

Artikkeltags