Seks nye skader i påskefjellet

I PÅSKEFJELLET: Einy Brænd fra Sollia Røde Kors Hjelpekorps som har vært ute og inspisert ski og løypeforhold. (Foto: Hedmark Røde Kors Hjelpekorps)

I PÅSKEFJELLET: Einy Brænd fra Sollia Røde Kors Hjelpekorps som har vært ute og inspisert ski og løypeforhold. (Foto: Hedmark Røde Kors Hjelpekorps)

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Tirsdag kveld kunne Hedmark Røde Kors Hjelpekorps melde om seks nye skader i påskefjellet.

De oppsummerer dagen slik:

  • Os Røde Kors Hjelpekorps har behandlet ei jente med ryggsmerter.
  • Elverum Røde Kors Hjelpekorps har behandlet 1 kvinne med forslått håndledd.
  • Løten Røde Kors Hjelpekorps har hatt 1 kuttskade i finger, samt 1 sårskade på mann.
  • Brøttum Røde Kors Hjelpekorps har hatt 2 oppdrag. De rykket ut på Natrudstilen på skadet jente, samt ei ung jente med mulig hjernerystelse.

– I dag har vi hatt 16 operative korps i Hedmark. Ni av disse har vært ute på vaktstasjonene våre i fjellet. Totalt har vi hatt seks skader. En av disse var et henteoppdrag med snøscooter, sier operativ leder i Hedmark Røde Kors Hjelpekorps, Iselin Sesseng.

Tre av de skadde ble sendt videre til lege og / eller sjukehus for videre behandling.

Selv om antallet skader økte markant i dag, mot gårsdagens to skader, er ikke Røde Kors-livet i påsken preget av bare skader og smerte.

– På glad-siden kan vi melde om at Sollia Røde Kors Hjelpekorps har vært ute og sjekket snø og løypeforhold, sier Sesseng.

Skadene går opp. Det samme gjør utfarten i fjellet.

– Den virker å ta seg litt opp, sier Sesseng.

Hun oppfordrer alle som skal ut i fjellet til å følge fjellvettreglene og sjekke nettstedet varsom.no for å holde seg oppdatert om de skredutsatte områdene.

LES OGSÅ:

Artikkeltags