Gråvær, vind, snø og regn i påskefjellet 1. påskedag

DÅRLIG VÆR I FJELLET: Slik så det ut på Natrudstilen på Sjusjøen søndag formiddag. Røde Kors Hjelpekorps oppfordrer folk til å tenke seg godt om, før de legger ut på tur. (Foto: Iselin Sesseng, Røde Kors)

DÅRLIG VÆR I FJELLET: Slik så det ut på Natrudstilen på Sjusjøen søndag formiddag. Røde Kors Hjelpekorps oppfordrer folk til å tenke seg godt om, før de legger ut på tur. (Foto: Iselin Sesseng, Røde Kors)

Artikkelen er over 4 år gammel

Røde Kors ber folk om å tenke seg om en ekstra gang, før de legger ut på langtur i påskefjellet i dag.

DEL

Operativ leder i Hedmark Røde Kors Hjelpekorps, Iselin Sesseng, beskriver været som trist og dårlig.

– Jeg tror mange kommer til å reise hjem i dag. Vi kjører full beredskap i påskefjellet uansett, men jeg tror nok mange påsketurister kommer til å bevege seg hjemover i dag, sier hun til Østlendingen søndag formiddag.

Hun oppfordrer alle som har tenkt å bli i fjellet, til å tenke seg om en ekstra gang, før de legger ut på langtur i dag.

– Frykter dere at værforholdene i dag kan ende med en leteaksjon?

– Vi er forberedt på leteaksjoner hele året. Folk kan bli borte, uansett vær og føreforhold. Slik sett er det ikke noen forskjell på dagen i dag og andre dager. Røde Kors har full beredskap, uansett, svarer Sesseng.

Til tross for dårlige værforhold, vil hun ikke nødvendigvis fraråde folk å ta seg en tur ut i dag.

– Vi vil ikke at folk skal holde seg innendørs heller. Alle har godt av frisk luft, menk deg veldig nøye om hvis du legger ut på tur i et område du ikke er kjent. Skal du ut i dag, kan det være lurt å holde seg til områder hvor man faktisk er kjent. Været blir veldig fort mye dårligere. Går du i et område du ikke er kjent, kan det bli fort veldig vanskelig å orientere seg, dersom været skulle bli dårligere, sier hun.

– Det er folks sikkerhet vi tenker på. Røde Kors er vant til å være ute i dårlig vær. Vi går ut, når de andre går inn, legger hun til.

Røde Kors Hjelpekorps har 55 mannskaper stasjonert rundt omkring i påskefjellet i Hedmark 1. påskedag. I tillegg har de drøyt 50 på hjemmevakt.

– Disse kan rykke ut, dersom det oppstår behov for en leteaksjon, forklarer Sesseng.

LES OGSÅ:

Artikkeltags