Påvist smitte i Stor-Elvdal

Torsdag kveld meldte Stor-Elvdal kommune at det er påvist to smittetilfeller av korona i kommunen.

DEL

Begge tilfellene gjelder barn i Menighetens barnehage.

– Situasjonen er fortsatt noe uoversiktlig. Etter tilråding fra, og i nært samråd med smittevernlegen og kriseledelsen, tar vi noen grep i arbeidet for å hindre smittespredning, sier ordfører Even Moen.

Han råder til at må være ekstra føre var, til man får oversikt over situasjonen. Det betyr smitteforebyggende tiltak som å stenge barnehagen helt. Samtlige tiltak gjelder i en uke.

Alle barn og ansatte i barnehagen er satt i karantene, mens barn som ikke var i barnehagen mandag og tirsdag trenger ikke å gå i karantene.

– Kommunens kriseledelse vurderer fortløpende å heve beredskapen til rødt nivå i de andre barnehagene og i skolene, men per nå er det fortsatt på gult nivå. Kulturskolen vil være stengt neste uke, sier sektorleder Grethe Fjellberg.

Koronatilfellene gjør at kommunen gjeninnfører restriksjoner på besøk ved helse- og omsorgsinstitusjonene våre, der det ikke blir mulig å besøke beboere ved sykehjemmet.

– Det er beklagelig at vi må gå til det skrittet igjen, men det er nødvendig for å ivareta liv og helse for våre sykeste, samt for å verne våre ansatte fra smitte utenfra, sier sektorleder Cisilie Selnes Westgaard.

All fritidsaktiviteter for barn og unge under 19 år er stoppet til og med ut neste uke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken