Sløyfer mot rasisme pryder Gamlebrua over Glomma i Elverum, sammen med to store banner.

Brua er også del av sløyferunden, en rundløype som gjennom et såkalt segment i treningsappen Strava ser ut som en stor sløyfe.

Runden ble lansert av Stine Skrutvold Skjæret og Rolf Bakken i sommer. Nå er to tilfeldige deltakere trukket ut som vinnere av hvert sitt gavekort på 500 kroner fra Sport 1 i Leiret, og premiene ble overrakt på Gamlebrua mandag.

Peder Melsnes Nordli ble trukket ut blant de vel 60 som har registrert seg i Strava. Peder har den nest beste tiden så langt, med åtte minutter og fire sekunder, uten at det har noen betydning for premieringen. Han stile på premieutdelingen sammen med stesønnen Mathias Ødegård.

Den andre klassen var dem som har deltatt via Facebook. Det vil si at de har skrevet at de har tatt runden, men uten å bruke Strava. Her ble vinneren Mette Løhren, som kom til premieutdelingen sammen med barnebarnet Agathe Borg.

– Det var Agathe som fikk meg til å gå runde, så jeg donerer gavekortet til henne, smilte bestemor.

I Strava er det kun bestetiden som blir stående, og de uten app blir ikke registrert. Derfor er det ingen som vet hvor mange som har gått, løpt eller syklet sløyferunden så langt.

– Dette er ment som noe positivt, noe alle kan være med på, uten noen høy terskel. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger. Mange har vært med for å støtte denne saken, sier initiativtakerne Stine Skrutvold Skjæret og Rolf Bakken.