Gå til sidens hovedinnhold

Pengedryss fra denne gjengen – men i år kan revyen bli avlyst

Artikkelen er over 1 år gammel

Nordbygdarevyen i Løten gikk så bra i fjor at de doblet gavepotten til lokale formål. Men høstens revy henger i en tynn tråd.

Den årlige Bygdesnadderprisen går denne gang til Værestedet Løten, som får 20.000 kroner til sitt arbeid. Det opplyser Per Bekkevold, styreleder i Nordbygdarevyen.

– Prisen deles ut hvert år, hvis vi har et overskudd, til et godt formål som gavner bygda, sier han.

Værestedet er et tilbud til ungdom og voksne i aldersgruppa 17 år og oppover, som har utfordringer knyttet til rus og psykisk helse.

Bygdesnadderprisen deles ut til personer og aktiviteter som betyr mye for trivsel og samhold i lokalsamfunnet, fortrinnsvis til formål der barn og ungdom får nyte godt av tiltakene. De siste årene har prisen gått til Robin Øverby (2019), Håkon Søbakken (2018), Mopedbua (2017), Ole Nilssen (2016) og Ingunn Sigstad Moen (2015).

Fjorårets forestillinger med Bygdesnadder 27 i Løten kino ga et stort nok overskudd til at gavepotten kunne økes, samtidig som det er satt av penger til å lage mer revy.

– Men akkurat nå er vi litt på vent. Jeg tror dessverre det er små sjanser for at det blir revy i høst, sier Per Bekkevold.

Avgjørelsen tas først etter 17. mai, men mye tyder på at Bygdesnadder 28 må utsettes til neste år, på grunn av koronapandemien.

– Det handler både om at vi har medlemmer som er i risikogruppa, og vi vet at det er mange eldre blant publikum. Det er ikke sikkert vi kan fylle salen i Løten kino denne høsten, sier Bekkevold.

Det er en rar situasjon å være i, fastslår han.

– Nå har vi hatt Bygdesnadder i 27 år, uten noe trøbbel, men vi ønsker ikke å risikere noe, slik ting er. Vi får bare håpe at det blir normale tider igjen, for kulturlivet og alle andre, sier Per Bekkevold.

Kommentarer til denne saken