Gå til sidens hovedinnhold

Pengedryss over privat gymnas: Får ytterligere en halv million kroner

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har vært en god uke for initiativtaker Kristin E. Gangås og det planlagte Norges Natur- og Økologigymnas på Koppang. Onsdag fikk gymnaset en halv million kroner fra Lensmann Evenstads legat, og nå opplyser ordfører Terje A. Hoffstad (Ap) at Stor-Elvdal kommune matcher dette og gir en halv million kroner de også.

Ordfører Hoffstad sier kommunen følger samme opplegg som Lensmann Evenstads legat. Det vil si at Norges Natur- og Økologigymnas får 250.000 kroner til arbeidet med å etablere skolen, mens ytterligere 250.000 kroner utbetales når skolen er godkjent.

– Pengene skal tas fra kommunens disposisjonsfond, sier Hoffstad, som har avklart tildelingen med Ap, som har flertallet i Stor-Elvdal. Han har også avklart at bevilgningen er mulig med rådmannen.

– Vi har orden på økonomien i Stor-Elvdal, og derfor kan vi gjøre dette, sier ordføreren.

I tillegg til bevilgningen på en halv million kroner stiller Stor-Elvdal kommune med lokaler, inkludert vaktmestertjenester, til den nye skolen, som etter planen skal etableres i lokalene der Midt-Østerdal videregående skole holdt til. Denne skolen ble lagt ned ved skoleslutt i juni.

Kommunen eier disse lokalene, og Hoffstad håper det blir igjen så mye inventar som mulig etter fylkeskommunen. Fylkesrådet har vedtatt at skolen skal få det resterende etter at de andre videregående skolene har forsynt seg. Hoffstad håper at interessen fra de andre skolene er minimal for inventar og utstyr fra Stor-Elvdal.

– Det er nå vi må satse dersom vi skal få et alternativ til Midt-Østerdal videregående skole på plass, fastslår Hoffstad, som allerede har gitt Gangås beskjed om bevilgningen.

Norges Natur- og Økologigymnas AS har søkt Utdanningsdirektoratet om godkjenning etter friskoleloven. Målet er oppstart høsten 2020.

Les også

undefined

 

Kommentarer til denne saken