Per Elias Kalfoss (50) har hatt ulike roller i Norges Skiforbund siden 1998.

Nå er tryslingen ansatt i en ny toppstilling som fagsjef toppidrett langrenn.

– Med kribling i magen gleder jeg meg til å jobbe med og lære av en av de sterkeste prestasjonskulturene i idretten hvor det er vist en spesiell evne til å gjenskape suksess fra mesterskap til mesterskap, sier Kalfoss i en pressemelding fra Norges Skiforbund mandag formiddag.

Mange viktige roller

Per Elias vokste opp i Trysil og var aktiv innen kombinert fram til 1996. Nå bor han i Oslo med kone og tre barn.

Han er sønn av Arnfinn Kalfoss, som betydde mye for både hopp- og kombinertsporten både i Trysil og resten av landet i mange år.

Per Elias Kalfoss har jobbet som daglig leder i Hedmark Skikrets, vært assistenttrener for damelaget i hopp fram til OL i Sotsji i 2014, vært ansvarlig for trenerutvikling i langrenn, og som konsulent på trenerutvikling og sports science.

Innimellom skiforbundsjobbingen var han fra 2007–2011 spesialrådgiver i Antidoping Norge.

Som fagsjef toppidrett langrenn skal han nå være en del av ledergruppen til langrennssjef Espen Bjervig.

– Det er med solid bakgrunn og erfaring Per Elias nå inntar denne nye, viktige rollen som fagsjef toppidrett langrenn, i konkurranse med mange svært kvalifiserte søkere.

Bredt spekter

Per Elias sin oppstart som fagsjef toppidrett langrenn blir en overgang fra eksisterende jobb som utdannings- og FOU-konsulent i langrenns administrasjon på Ullevål i Oslo.

Han kommer til å delta på sportslig oppstart i forbindelse med nasjonal sesongåpning på Beitostølen om snaue tre uker, men samtidig være på plass under løypekjøreseminar, trenerseminar i tillegg til at han vil få en viktig rolle i ferdigstillingen av «Utviklingstrappa» sin nye versjon.

«Utviklingstrappa» er en guide til unge skiløpere.

– En sterk motivasjonsfaktor til å gå inn i denne spennende stillingen er å kunne fortsette arbeidet med å styrke den røde tråden i utviklingen av norsk langrenn. Muligheten til å bli bedre kjent og sette nye utviklingsmål i samarbeid med utøvere, trenere og ledere inspirerer, sier Kalfoss.