Gå til sidens hovedinnhold

Per Martin Sandtrøen tar over som leder i Hedmark Sp

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er nå bestemt at Per Martin Sandtrøen fra Tynset blir ny leder i Hedmark Sp når Aasa Gjestvang går av 1. april.

Fylkesråd og Hedmark Sp-leder Aasa Gjestvang er tilsatt som avdelingsdirektør for barnehage og opplæring hos Fylkesmannen i Innlandet. Selv om hun skal være fylkesrpåd fram til valget og ikke begynner i den nye jobben før til høsten, trekker hun seg som Hedmark Sp-leder fra 1. april.

Den siste store oppgaven som Hedmark Sp-leder er Sps landsdmøte i Hamar denne helga, der Gjestvang skal ønske velkommen til Hamar og Hedmark.

Gjestvang ble i 2018 valgt som leder fram til årsmøtet i Hedmark Sp 2020. Etter at det ble klart at hun trekker seg på grunn av ny jobb, var det ventet at en av nestlederne skulle rykke opp i ledervervet.

På et styremøte i Hedmark Sp mandag denne uka ble det endelig bestemt at Per Martin Sandtrøen, som fram til nå har vært politisk nestleder i fylkeslaget, blir ny leder fra 1. april og fram til neste årsmøte. 

Det medfører igjen at organisatorisk nestleder Margrethe Haarr fra Kongsvinger blir 1. nestleder, mens Ole Andre Storsnes blir 2. nestleder og også politisk nestleder.

Kommentarer til denne saken