(Hamar Dagblad)

Se flere bilder fra popup-konserten nederst i saken.

En henger med musikkinstrumenter og høyttalere dukker opp fra det store intet. Plutselig klatrer et band opp på scenen:

– Er det noe påskestemning?! Vil dere høre musikk! roper vokalist Johanne Margrethe Kippersund.

Etter hvert tyder det ut beboere i Snekkerstuvegen ut på balkongene for å se hva som skjer.

Mini-Kvikk-Lunsj

Hamar kommune har laget en musikalsk overraskelse til innbyggerne. I løpet av fire påskedager skal fire musikere gjennomføre 24 uannonserte minikonserter.

Bandet bare popper opp med sin rullende scene, spiller tre-fire låter, før de drar videre.

Første stopp mandag ettermiddag var i Snekkerstuvegen. Det gikk ikke mange minuttene før beboerne kom ut på verandaene for å overvære gratiskonserten, i koronatrygg avstand.

Beatles, Queen, Pink Floyd og Amy Winehouse strømmet ut av høyttalerne:

– Dette var så flott! Jeg vil ha mer! Vi trenger litt liv nå, sa en lykkelig beboer, Aud Eva Antonsen.

– Innendørslivet har vært stille og rart, men kanskje vi trenger dette, slik at vi setter mer pris hvordan vi hadde det før. Og nå får vi jo kulturen kjørt hjem. Veldig bra!

Kultursjef Morten Midtlien sier at musikken med påsketralla er en gave fra Hamar kommune, og varer fram til torsdag:

– Det jo sånn i disse tider at vi er mer eller mindre isolerte i våre hjem, og at kulturopplevelsene man hadde sett for seg utover våren de uteblir jo. Dette er et lite plaster på såret. Også er det morsomt å skape en god inngang til påsken, sier Midtlien.

– En mini-Kvikk-Lunsj.

Men avisen får ikke lov til å formidle hvor de neste konsertene skal avvikles, annet at det skjer over hele byen, på Ingeberg og på Ridabu:

– Hvis vi sier hvor og når det skjer, så er vi litt redd for at det kan bli ansamlinger med folk. Det blir bare de som bor i nærheten og som tilfeldigvis hører musikken som får oppleve dette, sier Midtlien og smiler.

Eksklusive konserter, altså.

Påsketrallen er en flakhenger med høyttalere, trommer, bassamp og stativ som er boltet fast. Høyttalerne spiller i begge retninger, og på midten hengeren er det en gul opphøying:

– «Den gule sonen» er det ikke lov å tråkke i, og den sørger for at det er sikker avstand mellom bandmedlemmene, i henhold til instruksene til myndighetene rundt koronasmitte.

Stange overtar trallen på fredag og lørdag.

Solfylt repertoar

– Kjempestas! sier vokalist Johanne Margrethe Kippersund om det hun skal gjøre de neste dagene.

Bandet, som har fått oppdraget, spiller til vanlig jamsessions i Hamar kulturhus, og består av rutinerte musikere. Her er Børre Flyen på trommer, Ørnulv Brun Snortheim og bassist Bjørn Thomassen også med:

– Dette minner meg om da jeg var russ på Brumunddal på 80-tallet. Se, det henger et aggregat bak på bilen. Da sto vi også på hengeren og spilte. Gode følelser, sier Thomassen og legger til:

– Man blir litt rastløs av denne tiden. Jeg jobber til daglig i Fabelaktiv, men er permittert. Jeg er vant med å jobbe, være i aktivitet og være kreativ. Mye hjemmeliv er slitsomt. Så jeg går litt på veggen. Da var det fint å få dette oppdraget.

– Hva blir repertoaret deres?

– Trivelig musikk som kommuniserer at sola kommer, sier Kippersund.

– Dette blir veldig tatt på hælen, for vi har jo ikke hatt «lov» til å møtes for å øve eller planlegge noe. Men det blir lave skuldre og påskehygge, skyter Snorheim inn.

– 24 gigs på fire dager: Det lukter litt Guinness rekordbok av dette?

– Det gjør det! sier bandet.

Hamars tidligere galleriinnehaver, Birger Hervold, var også blant dem som hadde leilighetsvindu rettet mot den rullende scenen.

Han likte også det han fikk oppleve:

– Jeg satt i stua også hørte jeg musikken. Dette var jo helt fenomenalt. Bra musikk var det også, sier Hervold, og la til:

– Det skjer mye på Hamar, selv i disse tider. Toppers!