Politiet søker med dykkere etter savnede Tom Vegard Grønje

Politiet gjør tirsdag et nytt og konkret søk etter savnede Tom Vegard Grønje.

DEL

Det opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding tirsdag formiddag.

– Politiet vil i dag søke etter den savnede Tom Vegard Grønje og båten hans i et område mellom Helgøya og Hamar. Det er avdekket en skygge under vann i området som politiet ønsker å undersøke nærmere. Politiet etterforsker fortsatt saken bredt etter ulike hypoteser, det er mulig at skyggen er en gjenstand som vil sjekkes ut av denne aktuelle saken, men politiet ønsker å få klarlagt hva dette er, står det i pressemeldingen.

Dykkere fra Gjøvik brannvesen, som besitter spesialkompetansen på redningsdykking i Innlandet, vil bli sendt ned for å avdekke hva denne skyggen kan være.

– Politiet får bistand av dykkere fra Gjøvik brannvesen til søket. Søket starter tirsdag formiddag, og politiet anmoder publikum til å holde avstand fra søksområdet. Politiet vil komme tilbake med mer informasjon hvis dette søket gir resultat, skriver politiet i pressemeldingen.

Dette er saken:

Ringsaker-mannen Tom Vegard Grønje ble meldt savnet til politiet klokken 21.35 søndag kveld. En time senere var leteaksjonen på Mjøsa i gang.

Den siste sikre fysiske observasjonen av mannen skal ha vært ved Kise båthavn på Nes i 19-tiden lørdag.

Politiet gikk mandag ut med informasjon om at de mener det er overveiende sannsynlig at båten til den savnede var i bevegelse i Nessundet, øst for Sund og Tingnes, i sør-østlig retning rundt klokken 00.45 natt til søndag.

Siste kontakt med den savnede skal ha vært i 00.30-tiden natt til søndag, og denne kontakten skal ha vært en samtale over mobiltelefon.

Store mannskaper har vært involvert i leteaksjonen, og det har blitt søkt på og ved Mjøsa på begge sider helt opp til Lillehammer. Det har også blitt søkt nedover Vorma til slusene ved Vormsund. Noen søk under vann har også blitt gjennomført.

Artikkeltags