Snorre (46) har fått et mektig Ap-verv

FAST JOBB: Snorre Wikstrøm i midten sammen med Hadia Tajik,  og Raymond Johansen er blitt fast sjef for Aps sekretariat i Stortinget.

FAST JOBB: Snorre Wikstrøm i midten sammen med Hadia Tajik, og Raymond Johansen er blitt fast sjef for Aps sekretariat i Stortinget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Snorre Wikstrøm (46) fra Furnes er ansatt som leder for sekretariatet til Aps stortingsgruppe. Han overtar fast etter Hans Kristian Amundsen som tidligere i vinter trakk seg etter indre spenninger i partiet.

DEL

45-åringen fra Furnes utenfor Hamar ble hentet inn som sekretariatsleder tidligere i år for å dempe konfliktnivået mellom partikontoret og sekretariatet i stortingsgruppen i bakkant av Trond Giske-saken

Stor respekt

Nå har Wikstrøm fått den viktige jobben permanent.

– Det er en oppgave jeg har stor respekt for. Vi har 49 stortingsrepresentanter og 40 ansatte som alle har stort engasjement, unik kompetanse og en sterk lagånd til tross for tøffe tak det siste året. Samtidig er vi en del av en mye større bevegelse, som jeg har brukt det meste av mitt engasjement, min fritid og mitt yrkesaktive liv på siden jeg meldte meg inn i AUF for 33 år siden – den 2. februar i 1985, skriver Wickstrøm på sin Facebook-side.

Stor tillit

Wikstrøm har hatt stor tillit i Ap-ledelsen i mange år.

Wikstrøm var statssekretær ved Statsministerens kontor i deler av Jens Stoltenbergs andre regjeringsperiode.

Han har vært leder av politisk avdeling ved Aps hovedkontor på Youngstorget, utredningssekretær og strategirådgiver ved samme kontor.

Snorre Wikstrøm var valgkampsjef for Ap ved stortingsvalgene i 2009 og 2015.

Hjalp Stoltenberg

I to år jobbet Wikstrøm som medforfatter til Jens Stoltenbergs selvbiografi «Min historie».

Fra 2016 har Wikstrøm jobbet som politisk rådgiver for nestleder Hadia Tajik ved siden av å være nestleder i sekretariatet i Aps stortingsgruppe.

Wikstrøm har tidligere vært leder i Hedmark AUF.

Artikkeltags