– De unge må oppdage ideologien og verdiene

ER OPTIMISTER: PArtileder Kjetil Dammen, til venstre, og førstekandidat i Grue Ap, Rune Grenberg, har sterk tro på at Sigbjørn Johnsen vil åpne mange øyne med sitt foredrag i et åpent møte til uka.

ER OPTIMISTER: PArtileder Kjetil Dammen, til venstre, og førstekandidat i Grue Ap, Rune Grenberg, har sterk tro på at Sigbjørn Johnsen vil åpne mange øyne med sitt foredrag i et åpent møte til uka. Foto:

– Det er kanskje viktigere enn noen gang at folk får innblikk i arbeiderbevegelsens ideologi og verdier. Vi må være på offensiven og tror sterkt på at Sigbjørn Johnsen skal hjelpe oss med dette.

DEL

Det sier leder i Grue Ap, Kjetil Dammen, og partiets ordførerkandidat ved kommunevalget til høsten, Rune Grenberg.

Ap-veteraner i Solør har etterlyst nye grep og initiativ fra de lokale Arvbeiderpartilagene. Nå tar altså Grue et grep og engasjerer en god og folkelig foredragsholder til å gi solungene et innblikk i ideologi og verdier. Det skjer i et åpent møte i Grue rådhus tirsdag kveld.

En rød tråd

Grenberg og Dammen forteller at nettopp ideologi og verdier vil bli en rød tråd i programmet til Grue Ap gjennom hele valgkampen.

– Ingen er bedre til å fortelle på en folkelig måte om disse temaene enn Sigbjørn Johnsen. Vi håper at dette skal bidra til å åpne folks øyne for at det ikke er noen selvfølge at man får beholde de goder og rettigheter man har hatt i blant annet arbeidslivet. Det er noe vi hele tiden vil måtte kjempe for. Det ser vi klart på mye av det som skjer i dag. Kampen mot deltidsstillinger og vikarstillinger er noe av det vi i Grue Ap vil slåss hardt mot, sier de to Ap-toppene i Grue.

VERDIER: Sigbjørn Johnen skal til Grue for å snakke om arbeiderbevegelsens ideologi og verdier.

VERDIER: Sigbjørn Johnen skal til Grue for å snakke om arbeiderbevegelsens ideologi og verdier. Foto:

De håper at det skal skje i hele Solør, og derfor inviterer de også folk fra hele Solør og eventuelt andre distrikt til det åpne møtet til uka.

– Et maktskifte i Grue mener vi det er tid for nå. Vi må være på offensiven for det, og vi håper og tror at vi skal få litt ekstra starthjelp av Sigbjørn Johnsen, sier ordførerkandidat Rune Grenberg.

De unge

Han og Kjetil Dammen mener det er viktig å kapre unge stemmer ved kommunevalget, og et vil man gjøre med blant annet å gi dem et innblikk i arbeiderbevegelsens ideologi og verdier.

– Alle vil ha godt av å høre Johnsen snakke om dette, både de godt voksne som kanskje trenger en påminnelsen og spesielt de unge som ikke har behøvd tenke så mye på hva som ligger til grunn for de goder og rettigheter man har hatt. Alle må få opp øynene for at det ikke er noen selvfølgelighet at man får beholde alt dette uten å kjempe for det. Vi ser stadig klarere og klarere at dette ikke er noen selvfølgelighet lenger, sier de to Ap-politikerne i Grue.

På mange måter blir det åpne møtet en start på valgkampen for Grue Ap, som lengter sterkt tilbake til maktposisjon i bygda etter mange perioder med annet styre.

– Vi har en jobb å gjøre, og vi er innstilt på å gjøre den skikkelig, sier Dammen og Grenberg.

Artikkeltags