Nå øker barnetrygden

ØKER: Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og regjeringen øker barnetrygden med en 1000-lapp i året.

ØKER: Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og regjeringen øker barnetrygden med en 1000-lapp i året. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Regjeringen øker barnetrygden, men tar igjen pengene med økt barnehagepris.

DEL

For første gang på over 20 år øker nå barnetrygden i Norge. Etter enighet i regjeringsforhandlingene, økes trygden fra 970 til 1054 kroner i måneden med virkning fra 1. mars.

1000 kroner

Det betyr en 1000-lapp ekstra per barn i året til barnefamilier. Men barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) lovet enda mer.

– Vi skal øke barnetrygden med 7200 kroner, og denne måneden øker barnetrygden for første gang på tjue år, sa Ropstad på Politisk kvarter på NRK onsdag morgen.

Totalt skal regjeringen bruke 3,3 milliarder kroner på å øke barnetrygden for barne fra 0 til 6 år de neste to årene.

– Pengene vil gi familiene en større valgfrihet, påpekte Ropstad.

Men dyrere barnehage

Men 1000-lappen får fort bein å gå på, fordi samtidig som regjeringen øker utbetalingene, øker de maksprisen i barnehagene med omtrent det samme beløpet, ifølge VG.

– Begrunnelsen for at barnetrygden skal øke, er ikke at alle skal få mer penger, men at de med lavest inntekt skal få mer penger og mer å rutte med, sa statsminister Erna Solberg (H) til avisen i desember i fjor.

Arbeiderpartiet jubler imidlertid ikke over økningen av barnetrygden.

– Der regjeringen prioriterer mer i kontantytelser, med for eksempel kontantstøtte og barnetrygd, så prioriterer Arbeiderpartiet universelle ordninger til alle, sa stortingsrepresentant Martin Henriksen i debatten på Politisk kvarter.

– Det vi forslår er blant annet billigere SFO og skolemat. Det er tiltak som gjør valgfriheten til familiene bedre, som gir dem et bedre velferdstilbud, men som også bidrar til at det er lettere å kombinere det å ha barn og det å være i jobb, sa Henriksen.

Artikkeltags