Karine Skaret tenkte seg om et tidels sekund da Siv Jensen ringte

UTPLASSERT: Karine Skaret sammen med sitt store politiske forbilde Siv Jensen på utplassering fra Ungdomsskolen i 2006.

UTPLASSERT: Karine Skaret sammen med sitt store politiske forbilde Siv Jensen på utplassering fra Ungdomsskolen i 2006. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Som 14-åring tilbrakte Karine Skaret arbeidsuka på Elverum ungdomsskole i hælene på sitt politiske forbilde Siv Jensen på Stortinget. Fredag ble hun utnevnt som politisk rådgiver for barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp)

DEL

Psykolog Karine Skaret svarte et rungende ja da finansminister og partileder Siv Jensen nylig ringte og tilbød henne jobben som politisk toppledelse i et departement.

Skaret var tidligere aktiv Frp-politiker i Hedmark på flere arenaer, blant annet som leder i Hedmark FpU, men de siste årene har det blitt mindre partipolitikk. I dag jobber Skaret som psykolog ved DPS Groruddalen, et underbruk av Ahus.

– Det er ikke så lett å kombinere aktiv partipolitikk med jobben som psykolog, så det har blitt mindre partipolitikk etter at jeg flyttet til Oslo for 7 1/2 år siden. Men jeg har vært aktiv i student- og fagpolitikk, sier Skaret.

Desto større var gleden da Siv Jensen ringte for å spørre om hun kunne tenke seg å være en del av en politisk ledelse i et departement.

– Hvor lang betenkningstid trengte du?

– Ca. et tidels sekund, sier Skaret og ler.

Nå skal hun avvikle jobben hun har på en ordentlig måte før hun starter i jobben i Barne- og Familiedepartementet 23. november.

Midt i interessefeltet

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt i barne- og likestillingsdepartementet. Jeg har stor interesse for fagfeltet, sier Skaret.

Hun skrev hovedoppgave i profesjonsstudiet om kvinners innvirkning i ledergrupper, så interessen for likestilling er der.

– Men det jeg brenner mest for er arbeid for barn. Jeg samarbeider mye med barnevernet i jobben min. De etterspør blant annet større kompetanse på hvordan møte voldsutsatte barn, sier Skaret.

Ser opp til Horne

Skaret gleder seg også til å jobbe tett på statsråden.

– Jeg kjenner ikke Solveig så godt, men hun har høy troverdighet i fagområdet og er veldig engasjert. Jeg er sikker på at vi skal jobbe godt sammen for å gjøre hverdagen bedre for alle barn, sier Karine Skaret.

Hun gleder seg også til å bli en mer sentral og aktiv del av Frp igjen.

Hedmark Frp har også tidligere forsynt regjeringen med politiske rådgivere. Lars Joakim Hansen fra Kongsvinger var politisk rådgiver for landbruks- og matminister Sylvi Listhaug.

Etter utnevnelsen av Skaret som politisk rådgiver finner vi to hedmarkinger i regjeringsapparatet: Karine Skaret fra Elverum og Anne Grethe Erlandsen (H), opprinnelig fra Stange som er statssekretær for helseminister Bent Høie.

Artikkeltags