Gå til sidens hovedinnhold

Velger å være taus

● Kahlids far døde etter deportasjonen ● Storberget vil ikke uttale seg

Artikkelen er over 6 år gammel

Stortingsrepresentant Knut Storberget har tillit til at utlendingsmyndigeten håndterer deportasjoner på en god måte, og vil ikke kommentere enkeltsaker.

Enkeltsaken vi spør ham om handler om faren til Storbergets partifelle Khalid Haji (Benjamin Ahmed Taleb) som løy og sa at han kom fra Somalia i stedet for Djibouti, og fikk opphold i Norge. Kahlid ble aktiv i AUF og senere i Arbeiderpartiet. Da det ble avslørt at han hadde løyet om identiteten sin, var Kahlid representant for Ap i Hamar kommunestyre og i Hedmark fylkesting.

Khalid og moren var allerede i Djibouti da faren ble deportert, til tross for sterke advarsler fra helsepersonell og venner, fra Hamar til Djibouti 25. juli. Han døde i Djibouti 30. juli. Familievenn Chris Klemmetvold har reagert sterkt på at sentrale Ap-politikere ikke har gjort noe for å hjelpe verken Kahlid eller den syke faren hans.

– Jeg skjønner at enkeltsaker skaper stort engasjement, men har tillit til at utlendingsmyndigheten håndterer disse sakene etter det regelverket som finnes, sier Knut Storberget.

–Jeg er sikker på at engasjementet og sinnet ville vært enda større om Ap skulle engasjere seg til fordel for partifeller.

– Du er ikke redd det skal virke motsatt; At den som er medlem i et parti diskvalifiserer seg til hjelp fra medmennesker?

–Nei, det er jeg ikke redd for, svarer Storberget. Han får full støtte av fylkesleder Per-Gunnar Sveen.

Les også: Khalids far døde fem dager etter deportasjonen

– Deportasjonen var først satt til 22. juli, på dødsdagen til sønnen Ismail som ble drept på Utøya. Hva synes du om å velge 22. juli som deportasjonsdag?

– Jeg uttaler meg som sagt ikke om enkeltsaker, sier Knut Storberget.

Les også: Chris kom ikke inn

Kommentarer til denne saken