– Det er IKKE Frp som har valgt å legge ned pelsdyrnæringa

REAGERER PÅ SP-UTSAGN: Tor Andre Johnsen (Frp).

REAGERER PÅ SP-UTSAGN: Tor Andre Johnsen (Frp). Foto:

Tirsdag tidligere denne uka uttalte Hedmark Sps stortingsrepresentant, Emilie Enger Mehl at hun syntes det var trist at Høyre og Frp har valgt å legge ned pelsdyrnæringa. Akkurat dét utsagnet reagerer stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen (Frp) sterkt på.

DEL

– Det er IKKE Frp som har valgt å legge ned pelsdyrnæringa. Det er Venstre som har kjempet med nebb og klør for å gjøre det. Venstre valgte dessverre å kjøre fram nedleggelse av pelsdyrnæringa som en av sine kampsaker i regjeringsforhandlingene, mener Johnsen.

Johnsen sier videre at han ikke vet hva Høyre har gjort i denne saken og at de eventuelt får svare for seg selv, men sier det blir feil av Sp å kritisere Frp.

– Vi og Morten Ørsal Johansen har jobbet døgnet rundt i veldig lang tid, først og fremst for å forhindre nedleggelse. Når vi forsto at den saken var tapt i regjering, jobbet vi enda hardere for å sørge for at pelsdyrbøndene skulle få en anstendig erstatning. Sammen med pelsdyrnæringa og dyktige bønder, som har stått på hardt for saken, har vi klart å presse regjeringen til øke erstatningene fra bare noen hundre millioner til cirka to milliarder. Det sier seg selv at den ordningen som regjeringen godtok til slutt aldri ville blitt vedtatt uten press fra Frp, sier stortingsrepresentanten.

Johnsen sier han hadde forventet litt mer ryddighet fra Enger Mehl.

– I stedet for urettmessig å kritisere Frp, burde hun fokusert på fakta; nemlig at det er Venstre som er ansvarlige for at pelsdyrbøndene nå dessverre må legge ned. Men takket være Frp får de i hvert fall en anstendig erstatning, sier han.

Artikkeltags