Hyllet irriterende Jarle

Skulle hatt flere som deg: Avtroppet ordfører Svein Borkhus skulle ønske flere viste det samme engasjementet som Jarle Tronslien.
Alle foto: Tore Rasmussen Steien

Skulle hatt flere som deg: Avtroppet ordfører Svein Borkhus skulle ønske flere viste det samme engasjementet som Jarle Tronslien. Alle foto: Tore Rasmussen Steien

Artikkelen er over 4 år gammel

Før Svein Borkhus ga fra seg ordførerklubba for godt brukte han muligheten til å hylle Alvdals mest irriterende.

DEL

Etter å styrt valget av nytt formannskap og ny ordfører og overrakt ordførerklubba til etterfølger Johnny Hagen benyttet Borkhus muligheten til å skryte av Alvdals mest irriterende – Jarle Tronslien.

SE OGSÅ: Høyre vant loddtrekning om viktig plass

– Jeg har aldri trodd at jeg skulle sette pris på en som har irritert meg så mye som Jarle. Vi har vært uenig, og jeg har vært irritert. Men jeg setter pris på deg Jarle, sa han og overrakte ham en utgave av boka som deles ut til alle kommunestyrerepresentantene.

Samtidig kom han med et hjertesukk om at han skulle ønske flere viste det samme engasjementet og fulgte med på det politiske som Tronslien gjør.

Sett bort fra fire år som fylkesråd har Borkhus vært medlem i Alvdal kommunestyre siden 1988. Han bestemte seg da for å gi to perioder av sin tid.

– Men jeg lot meg overtale både én og to og tre ganger til å stille, og det angrer jeg ikke på, sier han.

Han gir seg ikke helt med politikken. Han fortsetter i fylkestinget, har forskjellige styreverv og sitter i referansegruppa til Sykehuset Innlandet.

– Jeg vil gjerne representere regionen i fylket fortsatt, for jeg tror det trengs, sier han.

Når han går over i stillingen som daglig leder ved kirkekontoret i Tynset tror han heller ikke overgangen blir overveldende.

– Jeg vet ikke om jeg vil merke så stor forskjell for nå går jeg jo rett inn i budsjettprosessen ved kirkekontoret, sier han.

Ordfører Johnny Hagen takket Borkhus, på vegne av det gamle kommunestyret, for at han har loset dem godt gjennom fire år og tok imot klubba. Han lovet samtidig å gjøre det han kan for å få til et godt samarbeid med alle partiene.

Her er kommunestyret:

Artikkeltags