Advarer mot nye Frp-eksklusjoner

ADVASLER: Fylkespolitiker Katrine Jacobsen Solberg har selv fått advarsler fra fylkestyret i Hedmark Frp, men mener takhøyden må bli høyere Foto: Rune Hagen

ADVASLER: Fylkespolitiker Katrine Jacobsen Solberg har selv fått advarsler fra fylkestyret i Hedmark Frp, men mener takhøyden må bli høyere Foto: Rune Hagen Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fylkestingsrepresentant Katrine Jacobsen Solberg frykter at Frp i Hedmark vil kunne miste stortingsmandatet dersom partiet fortsetter å ekskludere medlemmer i flere fylker. Hun har selv fått advarsler fra eget fylkesstyre.

DEL

– Frp er inne i en trend som er til stor skade for partiet. Fylkeslag ekskluderer medlemmer som absolutt burde fortsatt i partiet. Takhøyden er i ferd med å senkes; det kan ikke skje i et folkeparti som Frp, sier Solberg.

Både i Agder og i Møre og Romsdal er Frp-medlemmer blitt ekskludert av sine fylkesstyrer på grunn av uenighet rundt fylkessammenslåinger. I Hedmark Frp har også medlemmer blitt ekskludert av ulike grunner.

– Det er ikke slik vi bygger lag. Nå har vi litt Bolkesjø-tendenser i partiet igjen, sier Katrine Jakobsen Solberg og viser til landsmøtet på Bolkesjø i 1994 som endte med eksklusjoner og utmeldinger.

Sentral rolle

Lørdag og søndag arrangeres fylkesårsmøtet i Hedmark Frp på Rena.

Katrine Jacobsen Solberg har en sentral rolle som leder av valgkomiteen.

 Ved siden av å være fylkestingsrepresentant sitter hun også i formannskapet og i kommunestyret i Åmot

– Det blir viktig å lufte ut og snakke et tydelig språk. Det er først når vi klarer å dra sammen at vi kan gå inn i valgkampen som et samlet lag, sier Solberg.

Turbulent år

Hun har selv bak seg et turbulent politisk år i Hedmark Frp som endte med at hun trakk seg fra stortingslista under et stormfylt nominasjonsmøte.

Østlendingen har også i lengre tid hatt tilgang på opplysninger om at et fylkesstyremedlem har foreslått at Solberg skulle ekskluderes fra partiet i åtte uker til ett år. Klagen ble aldri skikkelig behandlet og Solberg vet ennå ikke hvem i fylkesstyret som ville ha henne ut av partiet.

Solberg skal også ha fått skriftlige advarsler fra fylkesstyret for sin politiske atferd og frittalenhet.

Hun er også blitt kraftig kritisert for sitt nære vennskap og åpne støtte til Hans Kristian Arnkværn selv om fylkesstyret har ekskludert ham fra partiet.

– Mitt hjerte ligger i Frp. Men jeg har tort å si det jeg mener, også om de som har makt i Hedmark Frp. Kritikken jeg har fått vil jeg lufte under fylkesårsmøtet. Problemer kan ikke bare ties i hjel. Mye står på spill.

– Som hva da?

– At sjansene for å miste stortingsmandatet til Tor Andre Johnsen er store dersom takhøyden senkes. For et folkelig parti som Frp må vi unngå å ekskludere medlemmer. Vi trenger alle medlemmene vi kan få. Vi har ingen å miste, sier Katrine Jacobsen Solberg fra Rena.

Tips Oss
SMS: ØTIPS til 2005 Telefon: 62 40 00 00 redaksjonen@ostlendingen.no

Artikkeltags